• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Origin Dollar (OUSD) Nedir, Nasıl Alınır?

Origin Dollar (OUSD) Nedir, Nasıl Alınır?

Origin Dollar (OUSD) (2020’de piyasaya sürüldü), Ethereum Blockchain üzerine inşa edilmiş bir kripto para birimi belirtecidir. Cüzdanda saklanırken getiri sağlayan türünün ilk sabit parasıdır. Ekip tarafından blockchain destekli ticaret platformu Origin Protocol (kripto para birimi) (OGN) tarafından oluşturuldu.

Genel Bakış

Origin Dollar, Ethereum blok zincirinde oluşturulan bir sabit paradır. Dolaylı olarak 1:1 ila USD olarak sabitlenmiştir. USDT, USDC ve Dai gibi diğer sabit paralar tarafından 1:1 oranında desteklenmektedir. Sonuç olarak, 1 OUSD değeri her zaman 1 USD’ye yakın kalır. Kripto para cüzdanında dururken faiz kazanan ilk sabit paralardan biridir. Tasarımı, Tether (USDT ve USD Coin) gibi mevcut sabit paralardan daha üstündür çünkü OUSD, cüzdanlarda pasif olarak tutulurken rekabetçi getiriler yakalar.

Şirket

Origin Dollar, merkezi San Francisco’da Origin Protocol, Inc olarak bilinen bir girişim tarafından geliştirildi. Şirket 2017’de kuruldu ve şu anda 11-50 çalışanı var ve merkez ofisi San Francisco Bay Area, West Coast, Batı ABD’de bulunuyor. 7 turda toplam 38,1 milyon ABD Doları tutarında fon topladı. En son fonları, bir tohum turundan 31 Ağustos 2018’de toplandı. Yatırımcı listesinde Chain Capital, Kamal Ravikant, Foundation Capital, KBW Ventures, Alexis Ohanian, Gil Penchina, Cypher Capital, Curtis Lee, DHVC, Curtis Lee ve Kenetic ve diğerleri yer alıyor.

Özellikler

OUSD’nin sadece itibari paraya göre değil, aynı zamanda Tether (USDT ve USD Coin, Pax) gibi popüler USD sabitlenmiş stabilcoinlere göre de birçok avantajı vardır. OUSD’nin özelliklerinden bazıları şunlardır.

Hız

Fiat paranın kişi veya kurumlara ulaşması saatler (bazen günler) alır. Origin Dollar, blok zincirine dayandığından USD’nin istikrarını ve arzu edilebilirliğini sağlar ve kripto para birimi işlemlerinin hızına sahiptir.

Programlanabilir

OUSD blok zincirinde oluşturulduğu için programlanabilir bir paradır. Uygulamalara ve işletmelere entegre edilebilir. Geliştiriciler, basit kodla para depolamak için hesaplar oluşturabilir. Borç verme, ödünç alma, daha hızlı ve ödemeler, bordro, küresel kitle fonlaması, şeffaf ve istikrarlı bağışlar ve hayır işleri için kullanılabilir.

Şeffaflık

OUSD blok zincirine dayalı açık kaynaklı bir proje olduğundan, Fiat para transferi ile karşılaştırıldığında herkes blok gezginlerini kullanarak işlemleri izleyebilir.

Origin Dollar (OUSD) Satın Alma Adımları

Adım 1: Henüz ETH – Ethereum sahibi değilseniz, Binance, Bitfinex, Bitstamp, Kraken gibi kredi, banka havalesi kabul eden borsalar aracılığıyla ETH satın almanız gerekmektedir. 2. Adımdaki borsa BTC’yi kabul ediyorsa, ETH yerine BTC – Bitcoin kullanabilirsiniz.

Adım 2: Origin Dollar ticareti yapan aşağıdaki borsalardan birinde hesap açın.

Adım 3: ETH, BTC’nizi yeni kurduğunuz borsadaki hesabınıza aktarın.

Adım 4: Size uygun fiyata limit emrini kullanarak SATIN AL işleminizi gerçekleştirin.

Adım 5: Origin Dollar’ınızla uyumlu cüzdanınızı kurun.

Adım 6: Origin Dolarınızı borsadan cüzdanınıza aktarın ve özel anahtarınızı güvenli bir yerde saklayın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505