• BITCOIN/TL
    2238509,376
    % 0,88
  • ETHEREUM/TL
    107372
    % -0,87
  • RIPPLE/TL
    19.72
    % -1,51
  • BITCOIN CASH/TL
    12534.22,363
    % 1,90
  • LITECOIN/TL
    2348.76
    % -0,50
  • COSMOS HUB/TL
    205.2
    % 1,06
  • CARDANO/TL
    13.68
    % 0,00
  • TETHER/TL
    32.95
    % -0,49

Osmosis (OSMO) Nedir, Nasıl Alınır?

Osmosis (OSMO) Nedir, Nasıl Alınır?

Osmosis (OSMO) kripto, öncelikle Cosmos blok zinciri ağı üzerine kurulmuş otomatik bir piyasa yapıcıdır (AMM). Cosmos SDK ile geliştiriciler, özelleştirilmiş AMM’lerini sorunsuz bir şekilde oluşturabilir, tasarlayabilir ve dağıtabilir.

Osmosis, likidite sağlayıcıları için inşa edilmiştir, burada önemli sayıda jeton, katkıları için teşvik olarak bu sağlayıcılar için ayrılmıştır. Aslında, likidite teşvik seçeneğini sunan ilk Cosmos projelerinden biridir. Osmosis ekosistemi, son 14 gün içinde %13’ün üzerinde ve geçen hafta boyunca %5’in üzerinde ralli görerek son iki hafta içinde iyi bir performans sergiledi. Bununla birlikte, CoinMarketCap’e göre, 18 Şubat’ta Osmosis ekosistemi yazı yazılırken takipteydi.

Osmosis’i Benzersiz Bir Protokol Yapan Nedir?

Osmosis, Cosmos zincir ekosistemiyle bağlantı kurmasını sağlayan Blok Zincirler Arası İletişim (IBC) platformu ile yapılandırılmıştır. Bu, Osmosis IBC olmayan zincirlerle bile entegre olmasına yardımcı olur ve böylece erişimini genişletir.

Osmosis yerel varlığı, kullanıcıların oy haklarını sunar, likidite tahsis eder ve temel ağ takas ücretini ve yönetimini belirler. Aslında, Osmosis bir süredir çekiş kazanıyor ve sürekli yükseliş çizgisi, tokenin 17 Ocak’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10.96 ABD Doları’na ulaşmasına yardımcı oldu.

Osmosis Token (OSMO) Nedir?

OSMO, Osmosis platformunun simgesidir, platformun yönetiminde rol oynar. Kullanıcılar, yönetim tekliflerini oylamak ve uygulamanın özelliklerine yönelik uzantılar geliştirmek için OSMO’yu kullanır. Uygulamayı kullanarak işlem ücretlerini ödemek, bir topluluk oluşturmak ve teşvik etmek için ödüller.

Neden Osmosis İhtiyacınız Var?

Likidite havuzlarının özelleştirilebilirliği, kendi kendini yöneten likidite havuzları ve hizmet verilen altyapı olarak AMM, Osmosis’i değerli bir yatırım yapan özelliklerdir. Çoğu büyük AMM, likidite havuzlarının ayarlanabilir parametrelerini sınırlar. Örneğin, Uniswap, yalnızca %0,3’lük takas ücreti ile eşit oranda iki jetonlu bir havuz oluşturulmasını sağlayarak, piyasa yapımı konusunda çok az veya hiç ön bilgisi olmayan kullanıcılar için takası kolaylaştırır.

Ancak DeFi pazarı genişledikçe, piyasa koşullarına tepki veren likidite havuzlarının gerekliliği ortaya çıkıyor. Bir AMM ticareti için optimal takas ücreti, blok süreleri, kayma, işlem ücretleri, piyasa oynaklığı vb. dahil olmak üzere çeşitli faktörler tarafından belirlenir. Blok zinciri protokol özellikleri, likidite havuzu karışımı olarak, herkese uyan tek bir çözüm yoktur. tokenlar, piyasa koşulları vb., likidite sağlayıcıları ve piyasa yapıcıları için en uygun yaklaşımı değiştirebilir.

Osmosis tarafından sağlanan araçlar, piyasa katılımcılarının fırsatları kendi kendilerine tanımlamalarını ve çeşitli parametreleri değiştirerek yanıt vermelerini sağlar. Merkezi olarak planlanmış bir “en kabul edilebilir uzlaşma” değeri oluşturmak yerine, özerk deneyler ve yinelemeler yoluyla ücret ve likidite arasında ideal bir denge elde edilebilir. Bu, likidite havuzu özelleştirilebilirliğinin kısıtlaması daha deneysel AMM kullanım durumları için bir engel olabileceğinden, AMM’ler ve bağlama eğrileri pazarını basit jeton takaslarının ötesinde genişletir.

Osmosis’in havuzun kendi kendini yönetme özelliği, risk toleransı ve gelişme stratejileri ile çeşitli likidite havuzları yelpazesine izin verir. Likidite havuzu payları, yalnızca bir likidite havuzunun kısmi mülkiyetini hesaplamak için değil, aynı zamanda likidite havuzunun stratejik karar alma süreçlerine katılma hakkının hesaplanmasında da kullanılır.

‘Hizmet verilen bir altyapı olarak AMM’ fikri, havuzun yaratıcısına bağlama eğrisi değer fonksiyonunu basitçe tanımlama ve önemli AMM altyapısının çoğunluğunu yeniden kullanma yeteneği sağlar. Merkezi olmayan finansal araçların çoğu için yüksek verimli ve erişilebilir bir AMM sağlanmasını sağlar.

Osmosis Nereden Satın Alabilirsiniz?

Osmosis satın almak için örnek olarak Binance borsasını ve Osmosis dahil tüm Cosmos ağlarıyla birlikte çalışabilen en yaygın kullanılan cüzdan olan Keplr cüzdanını alacağız. Öncelikle Binance üzerinden ATOM satın almanız ve ardından OSMO ile takas etmeniz gerekecek.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505