Binance, kullanıcı sayısına, işlem hacmine veya hemen hemen başka herhangi bir metriğe bakarsanız, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Binance’in rekabetteki liderliği o kadar büyük ki, zaman zaman diğer tüm büyük borsaların toplamından daha fazla işlem hacmine sahip oluyorlar. 2017’de piyasaya sürülmesinden ve meteorik yükselişinden bu yana, dünyanın en iyi altcoin borsası olarak geniş çapta kabul görmüştür. Binance, gerçek işlem hacmine sahip diğer tüm kripto borsalarından daha fazla listelenmiş altcoin’e sahiptir. Bu Binance incelemesinde, bu borsanın bu kadar popüler hale gelmesine neden olan birkaç özelliği ele alacağız.
Buraya tıklayarak Binance TR aboneliği açabilirsiniz
Tüm bu faktörler ve daha fazlası Binance’in patlayıcı büyümesine yol açtı ve muhtemelen gelecekte Binance’in devam eden popülaritesine katkıda bulunacak.
Bu sorunun kısa cevabı evet, Binance kesinlikle güvenilir. Tüccarları dolandırarak ve diğer şüpheli ticari uygulamalara katılarak dünyanın en büyük kripto borsası haline gelip orada kalmazsınız.
Kendi anahtarlarınızı tutmakla kıyaslanamaz, ancak yine de neredeyse hiçbir kripto para borsası üzerinde madeni para depolamak %100 güvenli değildir. Binance platformunun kendisi aslında saldırıya uğramamıştır. Bunun yerine, bilgisayar korsanları yüzlerce tüccarın giriş bilgilerini ve e-posta adreslerini çalabildi. Bilgisayar korsanları bu bilgileri aldı, tüm bu hesaplara aynı anda giriş yaptı ve kontrol ettikleri Bitcoin adreslerine para çekti.
Dolayısıyla Binance’in para çekme işlemleriyle ilgili daha sıkı bir güvenliği olması gerekmesine rağmen, platformun kendisi aslında savunmasız değildi. Bununla birlikte, tüccarlar hesap bilgilerini güvende tutmak için ellerinden gelen her şeyi yapmalıdır.
Bunun yanı sıra, en iyi tavsiye kripto para biriminizi Ledger veya Trezor gibi güvenli bir yerde saklamanızdır.
Ne yazık ki, diğer birçok kripto para borsasının aksine Binance, tüccarlarının ve yatırımcılarının banka havalesi kullanarak hesaplarına para yatırmalarına izin vermiyor. Binance hesabınıza para yatırmak için yalnızca iki seçeneğiniz vardır: kripto para yatırabilir veya kredi kartı ile kripto para satın alabilirsiniz. Binance’e para yatıramayacağınız için kredi kartı veya banka kartı ile satın almak ikinci en iyi seçenektir. İşte bunu nasıl yapacağınız.
Binance’de kredi kartı ile Bitcoin satın almak oldukça basittir. Satın almak istediğiniz kripto para birimini ve ne kadar satın almak istediğinizi seçin. Buradan adresiniz, telefon numaranız ve doğum tarihiniz gibi standart bilgileri doldurmanız istenecektir.
Ödemeyi işleyen platform Simplex, ehliyetinizin veya pasaportunuzun bir kopyası gibi birkaç şey daha isteyecektir. Bu, tüccarların hileli satın alımları önlemeye çalışırken kredi kartı kullanmalarına izin veren herhangi bir borsa için standarttır.
Burası iyi şeylere ulaştığımız yer, aslında Binance’de alım satım. Binance ticareti, zamanla daha iyi hale gelen harika bir hizmettir ve herhangi bir kripto para borsasında en geniş altcoin seçimine sahiptir.
Bu inceleme için, zaten bir Binance hesabı oluşturduğunuzu ve artık alım satım yapmaya uygun olduğunuzu varsayacağız.
Binance’de nasıl satın alınacağını başka bir bölümde açıklayacağız, ancak genellikle birçok kişi yapılacak en kolay şeyin başka bir borsada kripto satın almak ve ardından Binance’e göndermek olduğunu düşünüyor. Binance ticaret platformuna kripto para yatırmak için:
Artık hesabınızda biraz kripto para olduğuna göre Binance’de işlem yapmaya başlayabilirsiniz.
Bir limit emriyle, işlemin netleşeceği tam fiyatı seçebilirsiniz, ancak işlem muhtemelen hemen gerçekleşmez ve beklemeniz gerekir. Ayrıca, fiyat limit emrinize karşı hareket ederse, daha erken temizlenmesini istiyorsanız işlemi yeniden ayarlamanız gerekebilir.
Bir piyasa emri ile işlem hemen gerçekleşir, ancak piyasa fiyatı ne olursa olsun netleşir. Bu, umduğunuz fiyatı alamayabileceğiniz anlamına gelir. Özellikle beklediğiniz fiyatı alamama ihtimaliniz yüksek olduğundan, oynaklığın yüksek olduğu zamanlarda bir piyasa emri uygulamak bazen tehlikeli olabilir.
Binance para çekme işlemleri çok basittir.
Para çekme ücreti eskiden nispeten yüksekti ve birçok Binance borsası tüccarı bundan şikayet etti. Ancak, 2022 itibariyle ücretler, şu anda çok uygun bir fiyat noktasına düşürüldü. Örneğin, BTC para çekme ücreti şu anda 0,0004 iken ETH para çekme ücreti 0,003’tür. Bu ücretler sırasıyla 2,50 ABD Doları ve 0,40 ABD Dolarına eşittir.
Binance, ağ kullanımına ve mevcut fiyat trendlerine göre para çekme ücretlerini düzenli olarak ayarlar. Binance’de işlem gören tüm kripto para birimleri için para çekme ücretlerinin bir listesini bulmak için lütfen burayı kontrol edin.
Daha önce de belirtildiği gibi Binance, tüm büyük kripto borsaları arasında en düşük işlem ücretlerinden bazılarına sahiptir. Hem yapıcı hem de alıcı ücreti sadece %0,1 iken endüstri standardı genellikle %0,15 yapıcı ve %0,25 alıcıya daha yakındır. Bazı borsalar daha da yüksek işlem ücretine sahiptir. Örneğin Coinbase, %0,5 yapıcı ve alıcı ücreti alıyor.
Ücretleri zaten düşük olmasına rağmen daha da düşebilirler. Binance, aylık hacimleri daha yüksek olan tüccarlara indirimler sunuyor. Örneğin, ayda 50 BTC’den fazla işlem yapan herkes, yapıcı ücretini %0,9’a düşürebilir. Ayrıca oldukça önemli olabilecek bir Binance jeton BNB indirimi de vardır (bununla ilgili daha sonraki bir bölümde). Mevcut çeşitli işlem ücreti indirimlerini görmek için lütfen Binance’in web sitesini kontrol edin.
Tahmin edilebileceği gibi Binance’in hem Apple hem de Android için kullanılabilen bir mobil uygulaması var. Uygulama, 4.4 Android puanı ve 4.8 Apple puanı ile her iki platform için de yüksek puan aldı. Mobil uygulama, geleneksel Binance platformuyla neredeyse aynı işlevlerin tamamını sunar. Bu şunları içerir:
Bazı kullanıcılar sorunlu bir deneyimden şikayet etse de Binance uygulaması düzenli olarak güncellenir ve herhangi bir büyük ticaret platformu için en yüksek puan alan uygulamalardan biridir.
O zamandan beri bir dizi borsa ayak izlerini takip ederken, Binance borsa token modelinin yaratıcısıydı. Binance kripto parası BNB piyasaya sürüldüğü sırada küçük bir tartışma yoktu. BNB bir menkul kıymet midir? Ne için gerekli? Bu sadece Binance’in para kapmanın gösterişli versiyonu mu? Topluluk hissiyatı bölündü ve birçok yatırımcı BNB alıp satma konusunda karar vermekte zorlandı. Bu çarpıcı başlangıçtan bu yana BNB, bir dizi ilginç kullanım örneğiyle kendisini değerli bir proje olarak kanıtladı.
Diğer tüm kullanım durumlarının yanı sıra Binance, BTC gibi bir şeyle rekabet halinde BNB’yi bir ödeme mekanizması olarak aktif olarak tanıtmaya çalışıyor. Ödeme kullanım durumunu zorlamanın bir yolu, Binance’de çalışan ücretlerini ödemek için BNB kullanmaktır. Aslında bazı raporlara göre Binance’deki tüm çalışanların %90’ı en azından kısmen BNB tarafından ödeniyor.
Öte yandan kripto para ödeme platformları da BNB’yi kabul etmeye başladı. Coinpayments, BNB’yi kabul etmeye başladığında, birdenbire 2.000.000’den fazla farklı satıcıyla değişim belirtecini kullanmak mümkün hale geldi. Özellikle Asya’da, dünyanın her yerindeki mağazalar ve tüccarlar ile artan BNB entegrasyonunu görmeyi bekleyin. Binance’in benimsemek için çok zorlama gücü ve etkisi var ve BNB’yi kendileri tuttuklarından, madeni paralarına ne kadar fazla talep varsa, finansalları da o kadar iyi görünüyor.
Her şey eşit olduğunda, yalnızca tek bir kripto para birimi değişimine kaydolacaksanız, Binance’e kaydolmak mantıklıdır. Gördüğümüz gibi Binance ücretleri sektör ortalamasının oldukça altında, bu da her alım satım yaptığınızda kriptodan tasarruf edeceğiniz anlamına geliyor.
Binance’den nasıl para çekileceğini tartıştık ve platformlarıyla ilgili harika şeylerden biri de Binance para çekme ücretinin çok makul olmasıdır. Genel olarak Binance ücretleri makuldür, bu nedenle orada ticaret yaptığınızda iyi bir anlaşma yapacağınızı bilirsiniz. Ama önemli olan sadece ücretler değil. Tonlarca kripto para tüccarı Binance’i yalnızca düşük ücretler nedeniyle değil, aynı zamanda ticaret için çok sayıda kripto para birimi seçimi nedeniyle kullanıyor. Bitcoin ve Ethereum gibi popüler paralar için Binance genellikle en fazla likiditeye sahip platformdur. Bazı mikro-kap altcoinler için Binance, herhangi bir likidite ile ticaret yaptıkları tek pazardır.
Son olarak, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak Binance, her zaman e-posta yoluyla veya bir destek bileti açarak iletişim kurabileceğiniz geniş bir müşteri hizmetleri departmanına sahiptir. Müşteri destek departmanıyla iletişime geçtiğinizde, KYC sorunlarından etiketsiz gönderilen paraların alınmasına kadar her konuda yardımcı olabilirler. Yani Binance kaydolmak için tek bir borsa arıyorsanız kesinlikle harika bir seçim.
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan binance tr hesap açma işlemlerinin nasıl olduğunu sizlere detaylı olarak anlatacağız. Adım adım olarak nasıl hesap açılacağını, yani üye olma işlemlerini anlatacağız.
Buraya tıklayarak Binance TR aboneliği açabilirsiniz
Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505
Dolar | 28,9359 | % 0.07 |
Euro | 31,2322 | % 0.26 |
Sterlin | 36,3894 | % 0.16 |
,00 | % 0.00 | |
,00 | % 0.00 | |
Çeyrek | 3.154,00 | % 0,09 |
G. Altın | 1.887,56 | % 0,21 |
BIST 100 | % | |
% 0.00 | ||
B. Cash | ,00 | % 0.00 |