• BITCOIN/TL
    2095826,656
    % 0,26
  • ETHEREUM/TL
    102486
    % -0,27
  • RIPPLE/TL
    17.1
    % -0,12
  • BITCOIN CASH/TL
    15491.39,408
    % -0,63
  • LITECOIN/TL
    2759.3
    % 2,29
  • COSMOS HUB/TL
    270.43
    % -1,79
  • CARDANO/TL
    15.32
    % -1,13
  • TETHER/TL
    32.52
    % -0,07

Horizen (ZEN) Nedir, Nasıl Alınır?

Horizen (ZEN) Nedir, Nasıl Alınır?

Horizen (ZEN) Nedir, Nasıl Alınır?

Horizen, kullanıcıların hem genel hem de özel blok zincirler oluşturmasına olanak tanıyan bir blok zinciri platformudur. Dünyanın her yerindeki insanlar ve işletmeler, ağı günlük işlemleri yürütmek, mesaj gönderip almak ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak ve yayınlamak için kullanabilir.

ZEN, Horizen’in kripto para birimidir. Horizen, kullanıcıların gizlice etkileşime girmesine izin verir ve daha fazla gizlilik için korumalı işlem seçeneği sunar. Horizen, çeşitli kripto ödeme sağlayıcılarıyla çalışıyor ve yaygın kabul görmek için sürekli olarak yenilerini ekliyor.

Horizen Nedir?

Horizen, merkezi olmayan bir blok zinciri mimarisidir. Yan zincir platformu, ölçeklenebilir veri gizliliğine odaklanır ve şirketlerin ve geliştiricilerin tescilli bir yan zincir teknolojisi olan Zendoo’yu kullanarak özel veya genel blok zincirleri oluşturmasına olanak tanır.

Uçtan uca sıfır bilgi şifrelemesi ve zk-SNARK, iletişim, veri ve paranın iletimini ve depolanmasını korumak için kullanılır. Equihash madencilik algoritması ve PoW (Proof-of-Work) protokolü ZEN tarafından kullanılmaktadır.

Horizen’in Kurucuları Kimdir?

Horizen, Robert Viglione ve Rolf Versluis adlı iki araştırmacı tarafından geliştirildi. Robert Viglione, Horizen Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su ile Zen Blockchain Vakfı’nın kurucu ortağı ve başkanıdır. O bir doktora Güney Karolina Üniversitesi’nde Finans öğrencisi ve daha önce Lanmark Technology’de yöneylem araştırması analisti olarak görev yaptı. Ayrıca Tecolote Research’te ileri düzey analist olarak ve ABD Hava Kuvvetleri’nde proje yöneticisi olarak çalıştı.

Rolf Versluis, Zen Blockchain Vakfı’nın kıdemli danışmanı ve kurucu ortağıdır. Orta ölçekli bir madencilik şirketi işletiyor ve BT sektöründe deneyimli bir şirket girişimcisidir. Rolf, Cisco Systems, yarı iletken sektörü ve ABD Denizaltı Kuvvetleri ile nükleer eğitimli bir subay olarak çalıştı. Jane Lippencott, ilk teknik incelemenin ortak yazarlarından ve kurucu ekibin bir üyesiydi. Halen bir Winklevoss Capital ortağıdır. Ayrıca All Rise’ın 2021 VC Kohortunun bir üyesi ve Teller Finance danışmanıdır.

Horizen’i Benzersiz Kılan Nedir?

Horizen, çeşitli gerçek dünya senaryolarında kullanılabilecek bir yan zincir tasarımı kullanır. Bu zincirler arası transfer mekanizması, merkezi olmayan yan zincirleri mümkün kılar. Bunlar, ana blok zincirine bağlı olan ve aynı anda çalışabilen bağımsız blok zincirleridir.

Horizen’in amacı, herkesin katkılarından yararlanabileceği kapsayıcı bir ortam yaratarak bireyleri güçlendirmek ve onları birbirine yaklaştırmaktır. Zendoo, blok zincirinin mevcut ölçeklenebilirlik ve genişletilebilirlik sorunlarını ele alan, merkezi olmayan ve yapılandırılabilir bir yan zincir çözümüdür.

Binance 20 komisyon indirimi

Horizen Nereden Satın Alabilirsiniz?

Horizen (ZEN) madeni paraları, aşağıdakiler dahil büyük borsaların çoğunda bulunur:

  • Bittrex
  • Binance
  • Huobi Global
  • HitBTC
  • Bithumb Global
  • DigiFinex

ZEN, birkaç kripto para borsasında listelenmiştir, ancak diğer büyük kripto para birimlerinin aksine, fiat para birimi kullanılarak satın alınamaz. Ancak yine de bu para birimini, önce herhangi bir fiat-kripto platformundan Bitcoin satın alarak ve ardından ZEN ticareti yapan bir borsaya aktararak elde edebilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250