• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

THORChain (RUNE) Nedir, Nasıl Alınır?

THORChain (RUNE) Nedir, Nasıl Alınır?

THORChain (RUNE) Nedir, Nasıl Alınır?

THORChain, kullanıcıların varlıkları izinsiz bir ortamda değiştirmelerine olanak tanıyan merkezi olmayan bir likidite protokolüdür. Bir kasa yöneticisi olarak hareket ederek BTC gibi yerel katman-1 varlıklarının değişimini sağlar. THORChain, ağının güvenliğini sağlamak için Tendermint ve Cosmos-SDK kullanır. Ayrıca, lidersiz birincil kasası için Eşik İmza Düzenlerini (TSS) kullanır.

THORChain, 2018 yılında Binance Dexathon’a (merkezi olmayan değişim kodlama yarışması) katılan bir ekip tarafından kavramsallaştırıldı. THORChain, zincirler arası likiditeyi kolaylaştırır ve DeFi alanı içindeki merkezi borsalara ve üçüncü taraflara olan ihtiyacı azaltır. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto varlıklarda zincirler arası takaslara ve verim üretimine olanak tanır.

THORChain Nasıl Çalışır?

THORChain, Cosmos SDK ve Tendermint’e dayalı bir katman-1 ağıdır. THORChain, zincirler arası izinsiz bir Merkezi Olmayan Değişim (DEX) olarak çalışır. Ayrıca lidersiz varlık kasasını güvence altına almak için Eşik İmza Planlarını (TSS) kullanır. Tendermint ve TSS, katmanlı bir Bizans Hata Toleransı (BFT) konsensüs mekanizması sağlar ve fonların birincil TSS kasasına girip çıkması için üçte iki çoğunluk konsensüsü gerekir. THORChain ekosisteminde dört temel kullanıcı türü vardır:

  • Varlıkları takas etmek için likidite havuzlarını kullanan takasçılar.
  • Havuzlara likidite ekleyen ve ödüller kazanan likidite sağlayıcıları.
  • Tahvil sağlayan ve sistemi güvence altına almak için ödeme yapılan düğüm operatörleri.
  • Kar elde etmek amacıyla havuzları izleyen ve yeniden dengeleyen tüccarlar.

Diğer zincirler arası protokollerin aksine, THORChain varlıkları değiştirmeden önce sarmaz. Bunun yerine, özerk, şeffaf varlık takasları gerçekleştirmek için THORChain’deki yerel varlıkları kullanır. Varlık takasları likidite havuzları tarafından etkinleştirilir. Bu havuzlar, Likidite Sağlayıcıları tarafından sağlanan varlıklardan oluşur ve bir düğüm operatörleri ağı tarafından güvence altına alınır. Likidite sağlayıcıları, takas ücretlerinden ve sistem ödüllerinden oluşan getiri elde etmek için varlıklarını THORChain’in likidite havuzlarına yatırır. Herkes mevcut bir havuza likidite ekleyerek THORChain’i izinsiz hale getirebilir. Ayrıca, THORChain gözetimsizdir, çünkü yalnızca asıl mevduat sahibi havuza yatırdığı varlıkları geri çekebilir. Likidite sağlayıcıları, bu varlıkların ekosistemde desteklenen bir zincirin belirteçleri olması koşuluyla yeni varlık havuzları da önerebilir.

THORNodes adı verilen düğüm operatörleri bağımsızdır ve zincirler arası takas ağı oluşturmak için birbirleriyle iletişim kurar. Ağı güvence altına almanın karşılığında, yapılan her takas için ücret şeklinde ödüller alacaklar. Bir düğüm operatörü olmadan önce, kullanıcının bir RUNE bağı sağlaması gerekir. Bu tahviller, düğüm operatörlerinin THORChain’in çıkarlarına en uygun şekilde davranmasını sağlamak için teminat olarak tutulur. Toplam yapıştırma, RUNE’nin bir araya getirdiğinin iki katı büyüklüğünde olmalıdır. Bir varlık takası sırasında, takasçılar varlıklarını THORChain’e gönderir ve başka bir varlık alır. THORChain’deki piyasa fiyatları, sırayla varlık takaslarının değerini tanımlayan arbitraj tüccarları tarafından düzenlenir. Bu tüccarlar, fiyat farklılıklarından kar elde etmek için piyasalar arasında yanlış fiyatlandırılmış varlıkları ararlar. Bu mekanizma, THORChain piyasa fiyatlarının, kahinlere ihtiyaç duymadan doğal olarak düzenlenmesini sağlar.

Bu likidite havuzu modeli ile THORChain, havuz bakiyelerini kullanarak herhangi bir varlığın diğer herhangi bir varlıkta ne kadar değerli olduğunu belirleyebilir. Aslında, THORChain, varlıkları fiyatlamak için havuz oranlarını kullanırken para yatırma ve çekme işlemlerini izleyen bir kasa yöneticisi olarak hareket eder. Bu, merkezi aracıları ortadan kaldırarak merkezi olmayan likidite oluşturmaya yardımcı olur.

Binance 20 komisyon indirimi

Binance’de RUNE Nasıl Satın Alınır?

RUNE’u Binance gibi kripto para borsalarından satın alabilirsiniz.

1. Binance hesabınıza giriş yapın ve [Ticaret]’e tıklayın. RUNE satın almak için klasik veya gelişmiş ticaret modunu kullanabilirsiniz.

2. Mevcut ticaret çiftlerini görmek için arama çubuğuna “RUNE” yazın. Örnek olarak RUNE/BUSD kullanacağız.

3. [Spot] kutusuna gidin ve satın almak istediğiniz RUNE miktarını girin. Bu örnekte, bir Piyasa emri kullanacağız. Siparişinizi onaylamak için [RUNE Satın Al]’a tıklayın, satın alınan RUNE Spot Cüzdanınıza yatırılacaktır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250