• BITCOIN/TL
    1835710,634
    % 0,32
  • ETHEREUM/TL
    77077
    % 2,12
  • RIPPLE/TL
    17.82
    % 0,54
  • BITCOIN CASH/TL
    10138.77,138
    % 1,29
  • LITECOIN/TL
    2102.04
    % -1,52
  • COSMOS HUB/TL
    124.28
    % -2,19
  • CARDANO/TL
    11
    % 3,09
  • TETHER/TL
    34.03
    % 0,09

Aave (AAVE) Nedir, Nasıl Alınır?

Aave (AAVE) Nedir, Nasıl Alınır?

Aave (AAVE) Nedir, Nasıl Alınır?

Son yıllarda geleneksel bankacılığa bir alternatif olarak ortaya çıkan DeFi, ticari bir bankanın sunduğu her şeyi sunarak üçüncü şahıslara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Sonuç olarak, çılgınlığa yatırım yapan insanların oranı baş döndürücü bir hızla artıyor. Mart 2020 itibariyle, borç verme ve ödünç alma, verim çiftçiliği, APY kazancı ve dünya çapında birçok başka fayda dahil olmak üzere farklı hizmetler sunan binlerce DeFi projesi ortaya çıktı. Bu, Aave’nin doğuşuna yol açmıştır. Peki, Aave nedir? Bu yazıda, içerdiği şeylerin basitleştirilmiş bir açıklamasını sunar.

Aave Nedir?

Aave, insanların kendi ekosistemi içinde faiz kazanmalarına, varlıkları ödünç almalarına ve uygulamalar oluşturmalarına olanak tanıyan, gözetim altında tutulmayan, tamamen merkezi olmayan, topluluk tarafından yönetilen bir protokoldür. Platformun dünyanın en büyük eşler arası kredi sağlayıcısı olduğu biliniyor. Kullanıcıların protokole para koyarak veya başka bir kullanıcı tarafından yatırılan fonları ödünç alarak ödül kazanmalarını sağlar. Esasen bunu bankalar gibi aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak güvene dayalı olmayan bir şekilde yapmaktadır.

Aave protokolü, eşler arası kredilendirmeyi uygular. Yani, kullanıcılar tarafından yatırılan kripto para birimlerine müdahale etmez. Sonuç olarak, Aave’nin çalışma şekli, geleneksel ve merkezi finansal hizmet sağlayıcılarından oldukça farklıdır. Aave, Ethereum, Polygon, Arbitrum ve diğer Ethereum ölçekleme blok zincirlerinde çalışır. Kullanıcılar, sabit paraları, alt paraları ve diğer mevcut kripto varlıklarını ödünç alabilir ve ödünç verebilir. Proje, AAVE token tarafından yönetiliyor ve token sahipleri ekosistemin genel gelişimine oy verebilir.

Aave’nin Tarihi

Aave’nin tüm konsepti, 2017 yılında Stani Kulechov ve diğer geliştiricilerden oluşan bir ekip tarafından EtherLoan olarak adlandırılan şeyi inşa etmek için başlatıldı. Borç verenleri borç alanlara bağlayan bir fikir. Bu, eşler arası bir modele dayanıyordu ve her şey birkaç sorunla karşılaşana kadar sorunsuz ilerliyordu. Bu sorunlar, borçluları borç verenlere ve likiditeye bağlamayı içeriyordu. 2020’nin başlarında bu sorunları çözen platform, modelini eşler arası modelden eşler arası sözleşmeye dönüştürerek ETHLend’den Aave’ye tamamen yeniden markalaşmaya neden oldu.

Aave Nasıl Çalışır?

ETHLend’in yeniden markalaşmasının ardından Aave, kullanıcıların kredi talep etmelerine ve ödünç vererek ödül kazanmalarına olanak tanır. Bir kullanıcı, ödünç alan veya ödünç veren olarak tanımlayabilir. Çalışma prensibi, kullanıcıların likidite protokolüne varlık tedarik etmesini ve varlık arz faiz oranı ile orantılı olarak faiz kazanmaya başlamasını içerir. Örneğin, bir kullanıcı USDT sağlamayı seçebilir ve USDT’de faiz kazanmaya başlayabilir.

USDT, borç verenler tarafından sağlandıktan sonra, borçlulara USDT’ye erişim sağlar. Bir şartla, borçlular bir varlığı teminat olarak rehin etmek zorundadır. Borç verenler ve kredi talep edenler için faiz oranı otomatik olarak belirlenir:

  • Borçlular için, fonların mevcudiyetine bağlıdır – belirli bir zamanda havuzda bulunan toplam fon miktarı. Dolayısıyla, doğal olarak, likiditeden borç alındıkça, kullanılabilir fon miktarı azalır ve bu da faiz oranını artırır.
  • Borç verenler için faiz oranı, herhangi bir zamanda sabit para çekmeyi sağlamak için havuz rezervini güvence altına alan bir dizi kodla, kazanma oranına eşdeğerdir.

Aave, farklı faiz oranlarıyla bile kullanıcılarına istikrarlı borçlanma oranları sunar.

Binance 20 komisyon indirimi

AAVE Nereden Satın Alınır?

Aave, Binance, Coinbase, Kraken ve diğerleri dahil olmak üzere neredeyse tüm popüler kripto borsalarında kullanılmasını sağlayan popüler bir DeFi protokolüdür.

Uyumlu cüzdanlar açısından, protokol Ethereum için oluşturulduğundan yalnızca EVM uyumlu cüzdanları destekler. Desteklenen cüzdanlar arasında Ledger, Portis, Ethereum, Coinbase, MEW cüzdanı, MetaMask, Torus, Fortmatic, imToken ve Wallet Connect bulunur.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250