• BITCOIN/TL
    2074898,309
    % -3,01
  • ETHEREUM/TL
    81669
    % -3,37
  • RIPPLE/TL
    17.99
    % -1,62
  • BITCOIN CASH/TL
    10993.57,340
    % -2,85
  • LITECOIN/TL
    2215.66
    % -1,92
  • COSMOS HUB/TL
    145.43
    % -3,14
  • CARDANO/TL
    11.62
    % -2,25
  • TETHER/TL
    34.24
    % -0,08

10 Madde ile Seo Uyumlu İçerik Yazmak

10 Madde ile Seo Uyumlu İçerik Yazmak

10 Madde ile Seo Uyumlu İçerik Yamak

Günümüzde seo uyumlu içerik yazmak, sitenizin trafiğine çok ciddi bir katkıda bulunmaktadır. Yazmış olduğunuz blog yazılarınızın ve diğer tüm içeriklerinizin seo uyumlu olması ile birlikte arama motorlarında kullanıcıların karşısına çıkma şansınız çok yükselecektir. Sanırım günümüzde içerik üreten herkesin bunun önemi hakkında bilgisi vardır; bu sebeple hızlıca sizlere 8 madde ile seo uyumlu içerik yazmanın püf noktalarından bahsedeceğim.

1) Makalenin seo açısındna değerli sayılabilmesi ve seo açısından etkili olabilmesi için ilk kural, içeriğin özgün ve kaliteli olmasıdır. Asla kopyala yapıştır içerikler ile seo için bir katkıda bulunamazsınız. Bu yüzden tamamiyle özgün bir içerik oluşturmalısınız. Hatta yüklediğiniz görsellerin ismi ve alt etiketi bile mutlaka sizin yazdığınız özgün isimler olmalıdır.Görselleri indirdiğiniz gibi öylece kullanmamalısınız. Başlıklar içinde kesinlikle özgün başlık kullanma yoluna gitmelisiniz.

2) Başlık bir yazının en güçlü yönlerinden biridir. Tabi ki seo uyumlu içerikler içinde bu aynı şekilde geçerlidir. Başlık yazmak çoğu zaman gerçekten bir sanat halini alır fakat bazı araştırmalara dayanarak başlık yazarkende dikkat etmemiz gereken birtakım püf noktalar bulunmaktadır. İdeal bir başlık 6-7 kelimedir. Başlığınız boşluklar dahil 60 kelimeyi geçmemelidir. Başlığınız dikkat çeksin diye içeriğinizden alakasız bir anlam barındırmamalıdır. En azından seo için bu üçünü de uygulamanız faydanıza olacaktır.

3) Anahtar kelimeleri kullanırken dağılımına dikkat etmelisiniz. Örnek olarak yazının ilk paragrafında anahtar kelimelerinizden birini mutlaka barındırmalısınız. Daha sonra yazınızın ortası ve son paragrafında da anahtar kelimelerinizi kullanabilirsiniz fakat ilk paragrafta bu dağılım daha yoğun olmalıdır. 

4) Arama motorları uzun içeriklere önem verir bu sebeple kısa içerikler üretmekten kaçınmalısınız. Fakat içeriğinizi sadece seo çalışmanız için değil kullanıcılar içinde ürettiğinizi düşünecek olursanız, çok uzun yazılarda sıkıcı olabilir. Bu sebeple çok uzun yazılar yazmayacaksınız bile en azından minimum 350 kelime yazmaya özen gösterin.

5) Kullandığınız anahtar kelime sayısı, yazınızın uzunluğu ile orantılı olmalıdır. 350-450 kelimelik bir içerikte 4-5 anahtar kelime kullanmanız yeterli olacaktır. Anahtar kelimeleri kullanırken sakın abartıya kaçmayın…

6) İçeriğinizdeki görsellerin ismi, içerik ile alakalı olmalı ve görsellerinizin alt açıklamasına anahtar kelimelerinizi de mutlaka geçirmelisiniz. Eğer görselinizin ismi, içeriğiniz ile alakalı değilse, kullanıcılar arama motorlarının görsel arama sayfalarında size ulaşamazlar.

7) Yazınıza ara başlıklar ekleyebilirsiniz ve başlıklarınızda mutlaka H1 etiketini kullanmaya dikkat etmelisiniz. Açıklama kısmınızı H2 etiketi ile destekleyebilir, alt başlıklarınızı ise H3 ve H4 etiketleri ile kullanabilirsiniz.

8) URL ayarlarınızı yaparken bu kısımda da mutlaka anahtar kelimenizi geçirmelisiniz. Bu da asla ihmal etmemeniz gereken bir diğer konu.

9) İçeriğinizi yazarken, daha önce yazmış olduğunuz konu ile ilgili bir cümle ya da örnek geçiriyorsanız o daha önce yazmış olduğunuz konuya link verebilirsiniz. Yani örnek olarak “New York'taki Taksiler Hakkında İlginç Bilgiler yazımda anlatmış olduğum gibi…” derken buraya o yazınızın linkini verebilirsiniz.

10) İçeriğinizdeki yazım hatalarının arama motorları tarafından kolayca tespit edebildiğini unutmayın… Bu şekilde tespit edilen içeriklerin olduğu sitelerin negatif etkileşim almasına neden oluyor. Bu yüzden içeriklerimizde imla ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Ayrıca yazımızın içinde kelimeleri vurgulamak adına kalın, italik ve altı çizgili yapmakta önem taşımaktadır. 

Hazırlayan Demir Gülderen

Habermark Teknoloji