• BITCOIN/TL
    2276766,577
    % 0,56
  • ETHEREUM/TL
    115545
    % 0,00
  • RIPPLE/TL
    20.03
    % -0,17
  • BITCOIN CASH/TL
    18471.03,634
    % 16,05
  • LITECOIN/TL
    3083.34
    % -1,79
  • COSMOS HUB/TL
    396.52
    % -1,25
  • CARDANO/TL
    21.01
    % -1,08
  • TETHER/TL
    32.32
    % 0,19

Banka Kredi Notu Nasıl Hesaplanıyor?

Banka Kredi Notu Nasıl Hesaplanıyor?

 

Bankalara kredi başvurusu yapan her kişi ilk olarak sayısal bir puanlamadan geçmek zorunda kalıyor. Kredi notu olarak adlandırılan bu puanlarda düşük sonuçlar elde ettiyseniz başvurularınız reddediliyor. Son dönemlerde önemi daha da artmaya başlayan kredi notları belirlenirken bankalar pek çok farklı detayı göz önünde bulunduruyorlar.

Kredi kayıt bürosunda bankaların müşterileri ile paylaştıkları bir veri merkezi yer alıyor. Burada banka müşterilerinin geri ödeme performansı, farklı bankalardaki başvuruları ve bu bankalardan aldığı onay ya da red bilgileri yer alıyor. Sistem içine girdiğiniz zaman buradaki skorunuz banka kredi notunuzun yükselmesine ya da düşmesine yol açabiliyor.

Eğer kredi notu kaç olmalı sitelerinden elde ettiğiniz sonuçlar düşük ise bunun bir diğer sebebi aylık net geliriniz de olabilir. Bankalar toplam gelirin %30 ile %35’lik kısmını hesaplarken, bazı durumlarda aylık gelirden gider kalemlerini de çıkartarak hesaplama yapabiliyorlar. Ayrıca bazı bankalar ailenin toplam gelir düzeyini de kredi notu belirlemek için göz önünde bulundurabiliyorlar.

Sahip Olunan Mülk ve Diğer Bankalar ile Olan İlişkiler

Sahip olduğunuz mülk, kredi kartları ve diğer yatırımlarınız da bankalar için büyük bir önem taşıyor. Kirada oturan bir kişi ile kendi evine sahip olarak o evde oturan kişiler arasında kredi notları büyük farklılıklar gösterebiliyor. Mal varlığınızı gösterebileceğiniz ve resmi olarak bankalara iletebileceğiniz belgeler elinizde mevcut ise bu tür belgeler sayesinde kredi notunuzun yükselmesini de sağlayabiliyorsunuz.

Bankaların sizlere kredi verip vermediği ve onların gözünde güvenilir biri olup olmadığınızda bankalar arasındaki kredi notu belirlenmesinde büyük bir önem taşıyor. Müşterisi olduğunuz bankalar arasında genel olarak yüksek kredi notlarına sahipseniz yeni bir banka ile anlaştığınız zaman referanslarınız kuvvetli olduğu için kredi notunuz da yüksek olabiliyor.

Kredi notunuzun hangi oranlarda olması gerektiği ve kredi notunun yükseltilebilmesi için ipuçlarına ihtiyacınız var ise http://www.kredinotlari.com/adlı adresi ziyaret ederek güncel bilgilere göz atabilirsiniz. Aynı adres üzerinden dilerseniz kredi notu sorgulamahakkında detaylı bilgilere de erişebilirsiniz. N kolay kredi ile sizlerde rahat edebilirsiniz.