• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Paykasa Neden Alınır?

Paykasa Neden Alınır?

Paykasa Neden Alınır? 

İnternet alış verişlerinde, güvenli alış veriş seçeneğinin sağlanması maksadı ile online ön ödemeli sistemler, yani paykasa kart, satın alınmaktadır. Kartın alınmasının en büyük nedeni, bahsedilen güvenlik ilkesidir. Kişisel bilgilerin çalınmasını istemeyenler, online alış veriş esnasında, maddi kayıp yaşamak istemeyenler ya da ihtiyacından fazla alış veriş yapmak istemeyenler, paykasa kart satın almaktadır. Kişisel bilgilerin korunması ilkesi, kartta, her hangi bir bilginin bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Kartta, yer alan tek bilgi, pin kodudur ve pin kodunun da, kart sahipleri ile hiçbir ilgisi ya da bağlantısı bulunmamaktadır. Ayrıca, pin kodlarının, kart sahiplerinin, banka bilgiler ile de ilgisi yoktur. Ön ödeme sistemi, kart bedelinin, peşin olarak ödenmesi anlamına gelmektedir. Harcamalar da, ödenen, peşin paralar doğrultusunda yapılmaktadır. Ödeme miktarının üstünden harcama yapılması, kesinlik ile mümkün değildir. İhtiyaç olan ne ise ya da gönderilecek para ne kadar ise, o bedelde, kart satın alınmakta, harcama yapıldıktan sonra, kartın iptal olması nedeni ile ekstra bir harcama yani limit aşımı durumu, söz konusu olmamaktadır. Bahsedilen tüm gerekçeler, paykasa kartların neden satın alındığının sebeplerini meydana getirmektedir. 

Paykasa Kartlar Nasıl Satın Alınır?

Paykasa kart satın al işlemleri, internet aracılığı ile gerçekleştirilen, işlemler sınıfında bulunmaktadır. Satın alınma ve diğer bütün işlemler, online olarak yürütülmekte olup,  bu hizmetleri sunan işletmeler ya da gerçek kişilikler, yetkili bayi olarak isimlendirilmektedir. Yetki belgesine sahip olan, şirket ya da gerçek kişilikler ile çalışılması, güvenli alış veriş yapıldığı anlamına gelmektedir. İhtiyaç sahipleri, almak istedikleri, paykasa kart miktarını, önceden belirlemekte ve işletmelerin sitelerine müracaat etmektedir. Siteler üzerinde, kart satış hizmetlerini gerçekleştiren ve kartlar hakkında her türlü bilgilendirmeyi yapan, canlı destek hizmetleri bulunmaktadır. Canlı destek hizmetleri ile irtibata geçilmekte, satın alınmak istenen kart miktarı belirtilmekte ve ödenecek kart bedeli, talep edilmektedir. İşletme temsilcileri, kart bedeli ile birlikte, şirkete ait hesap numaralarını da satın al işlemini yapacaklara iletmektedir. Ön ödeme bedelinin, şirket hesaplarına aktarılması beklenmekte ve gönderim işlemi, tamamlandıktan sonra, paykasa kart oluşturulmaktadır. Oluşturulan, 16 rakamdan meydana gelen, pin kodudur. Pin kodu, elektronik posta vasıtası ile paykasa satın al işlemini yapan şahıslara iletilmektedir. Paykasa kartın satın alınma işlemleri, pin kodunun teslim edilmesi ile sona ermektedir. 

Paykasa Pin Kodunu Teslim Alınca Ne Yapmak Gerekir?

Paykasa satın al, işlemi tamamlandıktan sonra, bayiler, kart satın alan şahıslara, pin kodlarını teslim etmektedir. Teslim edilen pin kodu, aslında, paykasa karttır. Hiçbir kullanıcının eline, gerçek bir kart geçmemektedir. Ancak ,verilen pin kodları, paykasa kart olarak ifade edilmekte ve online alış verişlerde kullanılmaktadır. Diğer bir ifade ile pin kodları, ön ödeme miktarı kadar, para yerine geçen ödeme gereçleridir. Pin kodunu teslim alanın her hangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.