• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Cildiniz Yaşınızı Ele Vermesin

Cildiniz Yaşınızı Ele Vermesin

 

 

İnsanlar olarak günlük yaşamımızda birçok olay yaşıyoruz. Bu olaylar kimi zaman bizi oldukça üzüyor ve strese bağlı olarak vücudumuz da bu olaylara olumsuz tepkiler veriyor. Yaşadığımız kötü olaylar yüzünden erken yaşlarda olsak bile çok yaşlı, çökmüş, bitkin görünebiliyoruz çoğu zaman.

Cildimizde hem bu günlük hayatın getirdiği kötü olaylardan hem de doğal çevreden kaynaklı olarak olumsuz etkileniyor. Erkenden cilt kırışıklıkları bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösterebiliyor kimi zaman.

Özellikle bayanlar ciltlerinin kırışık olmasından dolayı yaşlarını ele vermekten ya da olduğundan daha yaşlı görünmekten oldukça rahatsızlık duyuyorlar. Bu soruna yönelik çözümler günümüzde elbette ki mevcut. Cilt gençleştirme yolları mevcut olup bunun birçok yöntemi de vardır.

Cilt gençleştirme olayını isterseniz evinizde kozmetikçilerden ya da eczanelerden aldığınız bazı cilt gençleştirici kremlerle yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu işi evde yapmak istemiyor da olabilirsiniz çünkü bunu yapmak zahmetli bir iş olabilir ya da günlük iş temponuzdan dolayı kremi her gün düzenli olarak uygulamayı unutabilirsiniz işte bu yüzden bu işlemi estetik cerrahlarda ya da güzellik merkezlerinde de yaptırabilirsiniz.

Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan cilt gençleştirme yöntemi prp tedavisidir. Prp'nin ingilizce açılımı 'platelet rich plasma'dır. Yani türkçe olarak da trombosit ve pıhtı hücresi bakımından zenginleştirilmiş plazma uygulaması anlamına geliyor.

Prp uygulaması aslında tıbbi birçok alanda çok uzun yıllardan beri kullanılsa da cilt bakımı alanında kullanımı yaygınlaşmıştır hatta gelecekte ağrı tedavisinde bile kullanılacak olan bu tedavi yönteminin birçok yararı vardır, en büyük yararı da ciltte oluşan çöküklükleri, kırışıklıkları, yaşlılık belirtilerini yok etmesi olarak bilinmektedir.

Ayrıca eczanelerde, kozmetik mağazalarında, internette online olarak satışa sunulan cilt gençleştirici kremler de cildinizin gençleşmesi için çok yararlı olacaktır. Bu ürünleri eczanelerden, kozmetik mağazalarından hatta internetten bile kolayca temin edebiliyorsunuz.

Bu ürünlerin fiyatı normal kremlere göre biraz yüksek bunun nedeni de özel krem olmalarından kaynaklanıyor, içerisindeki maddeler klasik kremden oldukça farklı. Eğer siz de cildinizin erken yaşlanmasından şikâyetçiyseniz bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak çözüm bulabilirsiniz.