• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Burun Estetiği Operasyonları

Burun Estetiği Operasyonları

Burun estetiği, estetik cerrahide en çok yapılan operasyonlar arasındadır. Pek çok nedenden dolayı yapısında bozulmalar gerçekleşen burun, zamanla hem işlevini yerine getiremez hale gelir hem de yüz yapısında estetik olmayan bir görünüme sebep olabilir. Bunun nedeni küçük yaşlarda düşme ve çarpmalar olabileceği gibi doğuştan gelen bir bozuklukta olabilmektedir. Burunun olduğundan daha büyük olması, normal boyutlarından küçük olması, kemerli bir yapıya sahip olması, burun ucunun kalın olması, geniş olması, burun ucunun gerektiğinden düşük olması ve uzun olması gibi daha pek çok neden burunda şekil bozukluklarına yol açar. Bu bozuklukların bazıları ise solunum fonksiyonunun tam olarak yerine getirilmesini etkiler. Bu bozukluklar burun estetiği ile düzeltilebilmektedir.

Burun estetiğinin temel amacı burunun yüze yakışır bir hale getirilmesidir. Her insanın yüz oranları ve hatları farklı olduğundan, standart bir burun oranı yoktur. Bu yüzden operasyon kişinin yüzene uygun burun şeklinin belirlenmesi ile başlar. Ameliyattan önce hem kişinin istekleri ve beklentileri hem de cerrahın profesyonel fikirleri birlikte incelenerek en uygun burun ölçülerinin tespit edilmesi ve operasyonun planlanması gerekmektedir. Burun ameliyatı yaklaşık olarak 1 ile 1.30 saat arasında sürmektedir. Operasyonlar genel anestezi altında ya da lokal olarak gerçekleşir. Ameliyatın hemen ardından buruna nazal delikli tampon yerleştirilir ve 3 gün boyunca tamponlar çıkartılmaz. Tamponlardan sonra bir hafta içerisinde de burun alçısı çıkartılır.

Burun ameliyatı sonrasında burun üzerinde herhangi bir ameliyat izi kalmaz. Ameliyatlar genellikle burun delikleri içine kesi yapılarak gerçekleştirilir. Burun ameliyatı, hastaların günlük yaşantılarını etkilemez, ameliyattan sonra bir iki gün içerisinde günlük yaşama geri dönülebilir. Hastaların göz civarında herhangi bir şişme ya da morarma gerçekleşmez. Burun iyileşmesi yaklaşık olarak bir yıl sürer fakat iki üç hafta içerisinde gözle görülür bir iyileşme gerçekleşir. Burun estetiği ameliyatı sadece şekilsel bozuklukların düzeltilmesini esas almadığından, ameliyat sonrasında hastanın solum sisteminde hissedilebilir bir iyileşme gerçekleşmektedir. Burun estetiğinde iyi sonuç almanın yolu seçtiğiniz cerrahın tecrübesi, kullandığı teknik ve burnunuz önceki yapısı ile orantılarıdır. Bu bağlamda Burun ameliyatı fiyatları seçimlerinize göre değişiklik göstermektedir.