• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Himenoplasti, Kızlık Zarı Dikimi hakkında her şey

Himenoplasti, Kızlık Zarı Dikimi hakkında her şey

Himenoplasti – Kızlık Zarı Dikimi

Cinsel ilişki esnasında eğer ki ilk defa gerçekleşiyorsa kanamanın olması, kadının daha öncesinde bir birliktelik yaşamadığının göstergesi olmaktadır. Bu durum pek çok kişi için sorun olmazken bazıları ne yazık ki kadınların oldukça ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmasına sebebiyet verebiliyor. Bunun önüne geçmek adına ise artık kadınlar himenoplasti yani kızlık zarı dikimi işlemini yaptırmayı tercih ediyorlar. Himenoplasti çok uzun süredir en fazla araştırılan konuların başında gelmekte. Gelişen teknoloji sayesinde bu konuda başarılı çalışmalar yapılmaya başlaması ile birlikte artık kadınlar kızlık zarı dikimi ile alakalı en profesyonel çalışmaları inceleyebiliyor ve bunlar arasından seçimlerini yapabiliyorlar.

2 farklı yöntemi mevcut

Kızlık zarı için dikim işlemleri yapılacağı zaman genel olarak iki farklı yöntem kullanılmaktadır. Kalıcı olarak yani uzun bir süre sonrasında cinsel ilişkiye girileceği zamanlarda kızlık zarı dikimi yapılması gerekiyorsa o zaman vajinanın yan ve arka duvarları yukarıya doğru asılacaktır. Yapılacak bu işlem sonrasında ise iyileşme sürecinin doğru bir şekilde işlemesi gerekiyor. Çünkü böylesi durumlarda dikişlerin enfeksiyon kapması sonrasında kopmalar olacak ve istenildiği gibi cinsel birleşme esnasında kanama meydana gelmeyecektir. Bu aşamalarda nelere dikkat edilmesi gerektiği ile alakalı Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi bünyesindeki kişilerden gerekli olan bilgilerin alınması ve uygulanması çok önemli. Bu tarz bir kızlık zarı dikimi işleminde tedavi sonrası iyileşme süreci uzundur.

Kadınlar kısa bir süre sonrasında cinsel ilişkiye gireceklerse ve kanamanın meydana gelmesi gerekiyorsa bu sefer geçici kızlık zarı dikimi işleminden yararlanabilmektedir. Bu aşamada yalnızca hızlı bir şekilde yama işlemi yapılır ve böylece cinsel ilişki sonrasında kanamanın meydana gelmesi sağlanmış olur. Her iki operasyon esnasında da hasta hiçbir şekilde ağrı ya da sızı ile karşı karşıya kalmayacaktır. Öyle ki operasyon yapıldıktan sonra kadınlar aynı gün içerisinde dikkatli olmak şartı ile günlük işlerine geri dönüş yapabilirler. Yalnızca kalıcı kızlık zarı dikiminde antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı doktor kontrolünde yapılmalıdır. Bu sayede hiçbir şekilde sorun meydana gelmeden kadınlar himenoplasti işlemini gerçekleştirmiş olurlar.