• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Güneş Kremlerinin Önemi

Güneş Kremlerinin Önemi

Güneş kremlerini seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de faktör meselesidir. Seçeceğiniz kremin faktörü ne kadar fazla olursa o kadar uzun süreli koruma sağlar. Bu nedenle 30 faktör ve üstü kremler kullanmanız gerekmektedir.

            Güneş yanığı oluşumundan kurtulmak adına güneş kremlerinin yanında şapka da kullanabilirsiniz. Kenarları geniş hatlara sahip olan şapkalar boyun bölgelerinize kadar koruma sağlayacaktır. Güneş kremi sürerken dikkat etmeniz gereken noktalarda vardır. Mesela bacaklarında varis çok olanlar çok fazla güneş altında kalmamaları gerekmetkedir. Çok fazla güneş altında kalırlarsa kendileri içinde olumsuz bir durum oluşabilecektir. Bu yüzden varis problemi olan hastalar güneşte fazla kalmamalı ve ayaklarını çok sarkıtmamalıdırlar.

            Güneş yanığını tedavi etmek aslında basittir. Bir çok kişi ilk önce yoğurda başvurur. Ancak daha etkili bir tedavi yöntemi olan kantaron yağı yanıklara birebirdir. Özellikle sarı kantaron yağı güneş yanıklarına  oldukça etkilidir. Tedavi yöntemlerinde ilk listeye sarı kantaron yağını koymakta fayda vardır.

Her insan kendine iyi bakmak ve sağlıklı olmak ister. Bunun için özellikel yaz aylarında varisi olanlar çok dikkat etmelidir. Varis tedavisi alan hastalar genellike doktorlar tarafından çok fazla ayaklarını sarkıtmamaları gerektiğini, ağır yük taşımamaları gerektiğini söyler. Bunlara dikkat etmezlerse eğer varisin iyice artacağını ve işin içinden çıkılamaz bir hal alınacağını söylemektedirler. Bu yüzden özellike varis tedavisi alanlar bunlara dikkat etmeli ve o şekilde yaşamalıdır.

            Yaz aylarıyla birlikte gelişen hastalıklardan biri de mantar hastalıklarıdır. Aşırı sıcaklarda oluşan terleme, terleme sonrası vücudun temizlenmemesi, denize veya havuza girip çıktıktan sonra vücudun iyi kurulanmaması, ıslak kıyafetler giyilmesi bu probleme davetiye çıkarır. Bu hastalıktan da kurtulmak mümkündür. Öncelikle kişisel bakımınıza ve hijyeninize çok dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda kişisel eşyalarınızı; tarak, terlik, ayakkabı, çorap, mayo gibi eşyaları başkalarıyla paylaşmamalısınız. Bu durum da mantar oluşumuna neden olabilir. Bu etkenlere dikkat ettiğiniz sürece hiç bir problem teşkil etmeyecektir.

            Mantar oluşumunu engellemek ve oluşan mantarları iyileştirmek adına doktorlar tarafından verilen spreyler ve kremler mevcuttur. Bu ilaçlar mantar oluşumunu gözle görülür bir biçimde hızlıca iyileştirir. Dikkat etmeniz gereken tek nokta ise, vücudunuzun ıslak kalmaması, kişisel eşyalarınızı başkalarıyla paylaşmamanız ve hijyene çok önem vermenizdir.