• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Volkswagen'a 18 Milyar dolar ceza kapıda!

Volkswagen'a 18 Milyar dolar ceza kapıda!

İklim koruma kanununu ihlal etmekle suçlanan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen, 18 milyar dolar ceza alabilir.

Amerika Çevre Koruma Dairesi (EPA),merkezi Almanya'da bulunan, Alman otomotiv devi Volkswagen’i iklim koruma kanununu ihlal etmekle suçladı ve 482 bin dizel yakıtlı aracın geri çekilmesi isteiğini belirtti. Volkswagen’in motordan çıkan zararlı maddelerin ölçümünü manipüle eden bir bilgisayar programı kullandığı belirtildi. Bilgisayar programıyla yapılan manipülasyon ile çevreye verilen zarar miktarının, limitin 40 kat altında gösterildiği dünya kamuoyunun bilgisine sundu. Volkswagen firmasına yapılan bu suçlamalar ispatlanırsa Volkswagen’in araç başına 37 bin 500 dolar taplamda ise 18 milyar dolar para cezası ödeyerek rekor bir ceza almış olacak. Ayrıca sivil davaların da bunlara ekleneceği Marka ve değer kaybı yaşanacağı belirtiliyor.

EPA tarafından yapılan incelemeler sonucunda suçlamalar 2009 ile 2015 model VW ve Audi markalı 4 silindirli 2 litre TDI motora sahip araçları kapsıyor. Modeller arasında Jetta, Beetle, Golf, Passat ve Audi A3 yer alıyor.

ÖZÜR GELDİ

Volkswagen Grubu’ndan yapılan resmi açıklamada, Amerikan yetkililerle birlikte çalışmaya hazır oldukları bildirilirken, suçlamalarla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Volkswagen Grubu CEO’su Martin Winterkorn, müşterilerin ve kamuoyunun güvenini sarstıkları için özür diledi. Winterkorn, “Kişisel olarak müşterilerimizin ve kamuoyunun güvenini sarstığımız için içtenlikle özür dilerim. Bu dava ile ilgili ajanslarla en hızlı ve en şeffaf şekilde, açık ve net olarak gerçeklerin ortaya konulması için işbirliği yapacağız. Bu konuyla ilgili bağımsız bir şirket tarafından da soruşturma yapılması için talimat verdik. Bu sorun kişisel olarak benim ve tüm yönetim kurulunun en öncelikli konusudur” ifadelerini kullandı.

Habermark Dünya