• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kurban fiyatları düştü, halk pazarlara akın etti

Kurban fiyatları düştü, halk pazarlara akın etti

Kurban Bayramının 3. gününde elde kalan kurbanlıkları satmak isteyen kişiler fiyatları düşürünce, kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız satış alanlarına akın etti.

Bayramın üçüncü gününde Kurban fiyatlarının düşmesini fırsat bilen birçok vatandaş Küçükçekmece’de kurulan kurban pazarına doğru yola çıktı. Yoğun pazarlıkların yaşandığı pazarlarda besiciler ellerinde kurban kalmaması için fiyatları düşürmek zorunda kaldı. Kurban fiyatlarının düşmesi alıcıların yüzünü güldürürken bazı besiciler ise bu duruma isyan etti. Fiyatları uygun bulan bir vatandaşların iki tane kurbanlık aldığı görüldü.  Bir besicinin kurban pazarında satılığa çıkardığı koyunlara kaval çalması dikkat çekerken, aldığı kurbanlığı arabasının bagajına koymaya çalışan bir vatandaş ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Bayramın üçüncü günü uygun fiyata kurbanlık alan bir vatandaş, “Fiyatlardan dolayı kurbanlık almayı bugüne bıraktık. Bugün biraz daha ucuz oluyor. İlk günlerde daha pahalıydı. Kurban pazarlarının kalabalık olması ve trafiğin de etkisi var. Üçüncü günü kesmenin de makbul olduğundan eminiz. Kurbanlığı 2 bin 800 liraya aldık. İlk gün 3 bin 500 ve 4 bin lira arasıydı. Belediyenin uygun gördüğü yerlerde kesim yapacağız” ifadelerini kullandı. Küçükçekmece'deki kurban pazarı, ucuz kurbanklık nereden alınır? Sorusunun yanıtı gibiydi.

Ellerinde kalan kurbanlıkları geri götüreceğini belirten bir besici ise, “Bugün kurban satışı için son günümüz. Çadırlarımızı topluyoruz. Kalan kurbanlıkları geri götürüp, sürülerimizin içine katacağız. Alıcılar yarı yarıya fiyat teklif ettikleri için biz de satmıyoruz. Böyle bir karar aldık. Çünkü belli maliyeti var. İnsanlar sanıyorlar ki üçüncü güne kaldığında bedava olacak. Biz de kalanları nasıl getirdiysek aynı şekilde geri götüreceğiz” şeklinde konuşarak ellerindeki hayvanları satmak isteğinde olduklarını belirtti.

Fiyatlar uygun olduğu için iki tane kurbanlık alan bir vatandaş ise, “Biraz daha hesaplı olur diye kurbanlık işini üçüncü güne bıraktık. Kurbanlar ucuz olduğu için bir tane de hanım için aldık” ifadelerini kullandı.

Habermark