• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Bilinçsizce Sosyal Medya'da linç edilen Top Model finalisti Ecem Uzgör bakın aslında nasıl biri?

Bilinçsizce Sosyal Medya'da linç edilen Top Model finalisti Ecem Uzgör bakın aslında nasıl biri?

Bilinçsizce Sosyal Medya'da linç edilen Top Model 2016 finalisti Ecem Uzgör bakın aslında nasıl biri?

Sosyal medyanın son kurbanı Ecem Uzgör kimdir? Son günlerde sosyal medyada InstagramTwitter, Facebook ve internet sitelerinde sıklıkla rastladığımız Top Model of the World 2016'da Türkiye'yi temsil eden genç müzisyen, şarkı sözü yazarı,model ve İngilizce öğretmeni Ecem Uzgör neden linç ediliyor? Milyonlarca kişinin kim olduğunu merak ettiği Ecem'e sizler için ulaştık nasıl bir insanı linç edip acımasızca eleştirdiğinizi görmenizi istedik. Miss Turkey Ecem Uzgör son haber. 

Ülkemizde sosyal medya büyük bir bilgi akışı ağı haline gelmiş durumda. Günlük yaşamımız esnasında Türkiye kamuoyunu ilgilendiren gelişmeler haber siteleri ve tv kanallarından önce sosyal medya üzerinden vatandaşlarımıza aktarılıyor. Birçok gelişme  yada olay hakkında ortaya çıkan bilgilerin paylaşıldığı sosyal medyanın güzel yanları kadar riskleride mevcut. Doğrulanmamış yada yalan yanlış haberler birçok kişi, kuruluş yada firmayı olumsuz yönde etkileyebiliryor. Bu durumun son mağdurlarından biride İngiltere'de yaşantısı sürdüren ve Türkiye'yi dünyaca ünlü bir platformda güzelliği yanısıra bilgi birikimi ve uğraşları ile temsil eden Ecem Uzgör.

Peki sosyal medyada hayatımıza giren, her sayfada, her sitede karşımıza çıkan Ecem Uzgör'un buralarda olmasının nedeni sadece güzelliği mi?

 Ecem Uzgör 25 yaşında Bursa doğumludur. 8 yıldır Londra'da yaşamakta olan, Roehampton Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliği okumuş. İngilizce ve İspanyol dili bilmektedir.11 yaşından beri keman çalmaktadır, Yalova orkestasında 3 yıl yer almıştır. Ayrıca Londra da 1 yıl boyunca Cinderella müzikali ve Godspell müzikalinde rol almıştır. 1999 yılında Marmara depremini Yalova'da yaşayan vatandaşlarımızdandır. Ve bunun etkilerini atlatmak için Ankara'da 1 yıl yaşamıştır. Lise eğitiminden sonra azimle çalışarak kendini hem müzikal anlamda geliştirmeye devam etmiş ve Londra'da bulundan Roehampton Üniversitesi'nde burslu eğitim kazanmıştır.

İNGİLTERE'DE MODELLİK DENEYİMİ YETENEK KATEGORİSİNDE 1.LİK 

Üniversite yıllarında modellik ile tanışmış ve profesyonel anlamda bu mesleği de bileğine altın bilezik olarak takarak, İngiltere'de oturum hakkı almıştır. Dünyaca ünlü Elite Model'ın kendisini keşfetmesi ile London Fashion Week, Pakistan Fashion Week, Essex Fashion Week, Harrods Catwalk Show gibi pek çok defilede modellik yapmıştır. Miss Asia Pacific World yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiştir. Yarışmaya 40 ülke katılmıştır.

Yarışma 11 ve 17 Haziran 2012 tarihleri arasında yapıldı. Bu yarışmada modeller sadece güzellik acısından değil yetenekleri açısından da değerlendirildiler. Demi Lovato’nun “Give Your Heart a Break” şarkısını söylemiş ve bu parça ile Miss Best Talent seçilerek top 15'e girmiştir. Çeşitli kategorilerin yer aldığı yarışmada, Final gecesinde Victoria’s Secret tarzında düzenlenen defilede, 40 ülke arasında Türkiye'yi temsil etmiş ve yenetenek alanında 1. seçilmiş göğüsümüzü kabartmıştır.

FRANSA PARİS'TE FACE OF EUROPE DENEYİMİ

Aralık 2012 de Paris te yapılan Face of Europe'da 2. kez uluslararası güzellik yarışmasında ülkemizi temsil etmiştir. 2013 kasım ayında 140 model arasından ilk 5 e kalarak, yapılan final defilesinde “Craze” markasının yüzü seçilmiştir.

2008’de Miller Music Factory Şarkı yarışmasında 2000 kişiden cover kategorisinde 3. olmayı başarmıştır. İstanbul'da düzenlenen yarışmada cover kategorisinde 3. olmuş ve ödülünü Manga grubu üyesi Ferman Akgül'den almıştır.

 Miss Globe International'ın İngiltere ayağında ulusal direktörlük anlamında hizmet vererek birçok modelin keşfedilmesine katkıda bulunmuştur.

 Uzun yıllar modellik yapıp, moda alanında tecrübe kazandıktan sonra, Top Model of The World 2016’da Türkiye’yi temsil etmek için finalist olma şansını elde etmiş. Yarışmada 40 ülkeden top modeller arasında yer almıştır. Yarışma 18-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Bremen/Almanya da düzenlenmiştir.

MISS TURKEY KRALİÇESİ İDDİASININ PERDE ARKASI

Ülkemizde Ecem Uzgör'ün Miss Turkey ya da Top Model of the World yarışmasında kraliçe seçildiğine dair sosyal medya paylaşımları yer almakta ve olumlu olumsuz tepkiler gerçekleşmektedir. Ecem Uzgör '' Top model of the World'' yarışmasında sadece Türkiye'yi temsil etmiştir.

Ecem Uzgör'ün müzikal yönü;

 

ÖNEMLİ GÜNCELLEME: Twitter, Instagram ve facebook gibi sosyal medya paykaşım platformlarında dolaşan içerikler Ecem uzgör tarafından yayınlanmamıştır. Bu hesaplar sahtedir.

Sosyal Medyada konuşulan model Ecem Uzgör'den sahte twitter hesabı açıklamasıiçin tıklayın!

Güzel ülkemizde vatandaşlarımız sosyal medyada dolaşan her görsel ve her haberi, bilgiyi gerçek olarak algılayarak bir takım yorumlarda bulunmakta. Bu durumun son olarak Ecem Uzgör'ü olumsuz şekilde etkilemiş, genç öğretmen ve model sosyal medya hesapları üzerinden Facebook ve Instagram olmak üzere çeşitli platformlardan olumlu olumsuz eleştiriler alarak, paylaşım iletileri altında görünüşü hakkında sert eleştirilere maruz kalmıştır. Modelik alanı ve ilgili camiada etkin kişilerin, kuruluşların bu linç girişimine büyük tepki göstermeleri kaçınılmaz bir durum olarak nitelendiriliyor. Bu tür karalama, linç ve ağır eleştirilere tepki verilmediğinde Bu tür sosyal medya linç olaylarının önüne geçebilmek adına kendisine ulaştığımız Ecem Uzgör yaşadıkları hakkında şu açıklamayı bize sunmuştur. Ecem Uzgör'ün kişisel Instagram hesabı ejem4music üzerinden gelen mesajlar hakkında şunları belirtmiştir. Ecem Uzgör galerisinde modelin katıldığı etkinliklerin ve yarışmaların fotoğraflarına ulaşabilirsiniz

'' Öncelikle bana ulaşarak kendimi ifade edebilme olanağını sunduğunuz için teşekkür ederim. Ben 8 yıldır İngiltere'de yaşamaktayım. Birçok uluslararası platformda ülkemi gururla temsil ettim. Ülkemizde özellikle sosyal medya üzerinde hakkımda yazılan yorumlar ve paylaşımları şaşkınlıkla izlemekteyim. Ben Top Model of The World yarışmasında Türkiye'yi temsil ettim. Kraliçe seçildiğime dair bir beyanda asla bulunmadım. Yarışmadan sonra sosyal medya sayfamdan Top model of the World Miss Turkey yani dünyanın en iyi modelleri yarışması Türkiye temsilcisi anlamında bir paylaşımda bulundum. Ülkemizde bu paylaşımım yanlış algılandı ve Miss Turkey kraliçesi seçildiğime dair paylaşımlar yer almaya başladı. Ben sadece ülkemi temsil ettim bunu tüm samimiyetimle belirtmek istiyorum. Şahsım adına yapılan olumsuz eleştirilere saygı duyuyorum herkesin kendi görüşüdür. Olumlu tepkiler için teşekkür ederim. Tom model yarışmaları sadece güzellik yarışması ( fiziki anlamda güzellik ) anlamına gelmez. Yarışmacılar yetenekleri, eğitimleri ve hayata bakış açılarına kadar birçok kategoride değerlendirilir. İnsanların, sosyal medya üzerinde yayılan her bilgiye gerçek gözüyle bakarak acımasız eleştiriler yapmadan önce daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Tekrar kendimi ifade edebilme imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben ülkemi Uluslararası platformda gururla temsil etmeye devam edeceğim.

Ecem Uzgör ''  

ECEM UZGÖR OLAYI VİRAL REKLAM MI? HABER İÇİN TIKLAYIN

Habermark Özel haber

Emre Ata

Haber'i kullanan meslektaşlarımızdan kaynak belirtmelerini rica ederiz.