• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Hemşireye Tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında Çakıroğlu ailesinden açıklama geldi

Hemşireye Tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında Çakıroğlu ailesinden açıklama geldi

Hemşireye Tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında Çakıroğlu ailesinden açıklama geldi

Son günlerde kamuoyu gündeminde hemşire bir vatandaşımıza halk otobüsünde attığı tekme ile gündemde olan Abdullah Çakıroğlu hakkında, ülkemizde tanınan bir aile olan, Çakıroğlu ailesi, Kültür ve  Eğitim derneğinden açıklama yayımlandı. Genel Başkan Fuat Çakıroğlu'nun imzası ile yayınlanan açıklamanın detayları haberimizde.Fuat Çakıroğlu Ayşegül Terzi'ye sahip çıktı.

Hemşire Ayşegül Terzi'ye yapılan saldırının ardından, Abdullah Çakıroğlu önce gözaltına alınmış ve ardından serbest bırakılmıştı. Sosyal medya ve kamuoyundan yükselen tepkiler sonrasından 2. bir yakalama kararı çıkartılmış, bu sefer iafesinin ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklanmıştı.

Bu durumun ardından gelişen olaylar nedeniyle '' Çakıroğlu ailesi '' Çakıroğlu isminin kötü, şiddet içerikli ve kadına şiddet uygulanan bir olay ile gündeme gelmesinden dolayı açıklama yapma gereği duydu. Kamuoyu ve sosyal medyada yer alan Çakıroğlu ismine yönelik Abdullah Çakıroğlu'nun kendi ailelerinin bir ferdiymiş gibi aktarılmasına tepki göstererek şu açıklamayı kamuoyu bilgisine sundular. Birçok alanda yapmış olduğu çalışmalar ile tanınan  Fuat Çakıroğlu imzalı açıklama şu şekilde kamuoyuna aktarıldı.

Habermark olarak sosyal medya üzerinde linç ve karalama olaylarına karşı tepkimizi dile getiriyor, Çakıroğlu ailesinin ,Kültür ve Eğitim derneğinin açıklamasını sizlerle paylaşıyoruz;

İlgili açıklamada;

'' Bayramın birinci günü hemşire Ayşegül Terzi kızımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ortaçağın bile çok gerisinde olan bu saldırı; her türlü kabul sınırları dışında bozuk bir eğitim sistemi yanında hastalıklı bir ruh halinin sonucudur.

Saldırganın soyadı, benzerliğinin dışında gerek derneğimizle gerekse ailemizle hiçbir yakınlığı ve bağı yoktur.

Çakıroğlu Eğitim ve Kültür derneği olarak aynı zamanda Çakıroğlu ailesi olarak; Cumhuriyetin temel değerlerini özümsemiş bireyler olarak bu tür olayları toplumda sıkça görülmesini esefle takip ediyoruz.

Türk milletinin geleceğinin yegane teminatı olan gençlerimize yeni eğitim ve öğretim yılında çağdaş Türkiye'nin ve dünyanın sorunlarını bilim ışığında çözebilecek nitelikte bir eğitim diliyoruz.

Saygılarımızla

Çakıroğlu Eğirim ve Kültür derneği Genel Başkan

Fuat Çakıroğlu ''

İfadelerine yer verildi.

Özel haber

Habermark

Emre Ata