• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

İnternet'ten güvenli alışveriş yapmak

İnternet'ten güvenli alışveriş yapmak

İnternet'ten güvenli alışveriş yapmak

Türkiye'de internet üzerinden alışveriş yapanların oranı giderek artıyor. Ancak çoğu kişi halen internetten online alışveriş yaparken güvensizlik yaşıyor. 
Bu gibi sorulara cevap bulamayan internet kullanıcıları, sosyal medya platformlarında çeşitli sayfa ve profiller üzerinden gördükleri ürünleri satın almaya kalkıyor, havale veya EFT yapıyor. Ancak ürünü gelmiyor. Yani açıkçası dolandırılıyor. Bu gibi sorunların önüne geçebilmek için bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor.
İlk olarak Instagram veya diğer sosyal medya platformlarından gördüğünüz sayfa ve profillerin internet sitelerinin olması. Sosyal medya üzerinden satış yapanların çoğunun web siteleri yoktur. Web siteleri olmadığı için hiç bir şekilde aldığınız ürün kayıt altında olmaz.

Sosyal medyadan gördüğünüz sayfa veya profilin web sitesi var ama ürünü satın alırken SSL denen güvenli sertifikasının olması. Çoğu ticaret web sitelerinde üye olurken ve ürün satın alırken SSL sertifikası olur. Bunun ne işe yaradığını anlatmak gerekirse, girdiğiniz kredi kartı ve ödeme bilgileri şifrelenerek güvenli bir alışveriş yapmanıza olanak sağlar. Normal web sitelerinde de bulunur, bu da girdiğiniz web sitesinin güvenli olduğunu teyit eder.
Sosyal medyada gördüğünüz sayfa veya profilin web sitesi var, SSL sertifikası da var. Ama vergi levhası yok ve fatura kesmiyor. İşte böyle sayfalardan da uzak durmak gerekir. Vergi levhası, kurumsal bir şirketin yaptığı ticari olayları faturalamasına olanak sağlayan ayrıca bunun için vergi ödenilen bir belgedir. Bu belge her ticaret sitesinde bulunur ki, internette güvenilir alışveriş yapmadaki en önemli etkenlerden biridir.

Son olarak, sosyal medyada gördüğünüz sayfa ve profillerin yorumları ve değerlendirilmeleri. Eğer düşük değerlendirme alan bir sayfaysa, bu sayfanın kullanıcıları ya aldığı üründen memnun değildir. Ya da dolandıran bir sayfadır. Böyle sayfalardan uzak durmak gerekir. Ayrıca Facebook, Twitter veya Instagram sayfaları doğrulanmış ise böyle sayfalara yukarıdaki etkenlere uymak gerekçesiyle güvenebilirsiniz.

Eğer bir örnek vermek gerekirse Giyimx isimli şirket, yeni açılmış olmasına rağmen müşterisine değer ve güven veren bir işletme. Facebook'tan Instagram'dan müşterilerine hitap eden Giyimx Ticaret, Giyimx tescilli markasıyla yüzde 100 güvenilir bir firma. Firmada türkiyede en çok aratılan bayan bot modelleri, bayan giyim, dekoratif mum çeşitleri, kadın aksesuarlarıyla birlikte, erkek kadın kol saatleri ve kombinleri, iç giyim, fantazi ürünleri ve ayrıca fantezi bayan iç giyim ürünleri mevcut. Çoğu üründe yüzde 50 yüksek indirimler ve ücretsiz kargo seçenekleri mevcut olmakla birlikte, kredi kartı, havale, EFT ve kadın ödeme yöntemleriyle Türkiye'nin güvenilir firma olma yolunda. 2017 yeni sezonunda en çok hangi ayakkabılar, botlar tercih ediliyor diye merak ediyorsanız, ürünleri inceleyin ve diğer sitelerle fiyat karşılaştırması yapın. 

Kaynak: www.giyimx.com.tr