• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Herkes merak etti habermark referandum sonrası konuya açıklık getirdi

Herkes merak etti habermark referandum sonrası konuya açıklık getirdi

Herkes merak etti habermark referandum sonrası konuya açıklık getirdi

Referandum sonrası sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında, ne YSK açıklaması, ne OHAL uzatılması ne de seçim iptal istemi bu kadar konuşuldu. Herkes  merak etti habermark sizler için araştırdı ve konuya açıklık getirdi. 

Refarandum sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a birçok ülkeden tebrik mesajları geldiği belirtildi. Bu ülkeler arasında öyle bir ülke vardı ki sosyal medya da gündeme oturdu.

CİBUTİ CUMHURİYETİ NEREDE?

Cibuti Doğu Afrika'da bulunan bir ülkedir. 

Cibuti kuzeydoğu Afrika'da Umman Denizi'ne bağlı Aden Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında bulunur. Ülkenin 314 kilometre kıyısı bulunmakla birlikte 113 kilometre Eritre ile, 337 kilometre Etiyopya ile ve 58 kilometre Somali ile (toplam 506 kilometre) sınırı vardır.Cibuti Büyük Rift Vadisi üzerinde yer alır. Cibuti'nin, 23.200 km2 gibi küçük bir yüzölçüme sâhip olmasına rağmen, üç farklı fizikî yapısı mevcuttur. Kıyı bölgesi ile yüksek yayla bölgesini en yüksek noktası 1500 m’yi bulan dağlık bölge ayırmaktadır. Yayla bölgesi yer yer derin vâdilerle bölünmüş vaziyettedir. Irmakların mevcut olmadığı Cibuti’de bir çöküntü sonucu meydana geldiği anlaşılan Hanle Ovasında mevcut iki göl vardır. Alalı ve Assal ismindeki göller tuz gölü olup, bunlardan Assal deniz seviyesinden 150 metre aşağıdadır. Sıcak ve kurak bir iklime sâhip olan Cibuti’de senelik sıcaklık ortalaması 32 °C civârındadır. Yağış dağlık bölgelerde kıyı bölgesine nazaran biraz daha fazladır. Yıllık yağış ortalaması kıyı şeridinde 130 mm iken, dağlık bölgelerde 500 mm. civârındadır. Bitki örtüsü çok cılızdır. Yer yer görülen fundalıklar ve otlaklar hâricinde dağlık bölgelerde az da olsa zayıf ormanlara rastlanır. Tuz göllerindeki tuz ülkenin sâhip olduğu en önemli kaynaktır. Tatlı su gölleri ve dereleri bulunmayan ülke başka hiçbir tabiî kaynağa sâhip değildir.

 

Afrika'nın parlayan elması CİBUTİ Başkanı İsmail Omar Guelleh'in ve CİBUTİ önde gelen kişilerinin fotoğrafları için tıklayın yada tıklamayın buyurun.

Habermark Dünya 

Özel haber 

Emre Ata