• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Galatasaray Fellaini'yi transfer edince derbileri 11 kişi tamamlayabilir mi?

Galatasaray Fellaini'yi transfer edince derbileri 11 kişi tamamlayabilir mi?

Galatasaray Fellaini'yi transfer edince derbileri 11 kişi tamamlayabilir mi?

Galatasaray'ın transferde 8 numara arayışı sürerken, Osmanlıspor'un çalışkan arı orta saha oyucusu N'Diaye kanadından 10 milyon euro talebi geldi. Bu duruma misilleme niteliği taşır şekilde zaten görüşüldüğü iddia edilen Belçika'lı Fellaini ile sarı kırmızılı ekibin anlaştığı ifade edilmeye başlandı. Galatasaray taraftarları Fellaini'nin transferini pek onaylamıyor peki neden? 2010 senesine bir yolculuğa çıkalım isterseniz.Fellaini kimdir? Galatasaray transfer haberleri.

Euro 2012 eleme maçları sırasında Belçika ile karşılaşan A Milli futbol takımımız da acı bir olay yaşanmıştı. Zirve basamaklarını tırmanan, bugünün Barcelona'lı Arda'sı Fellaini'nin acımazı müdahalesi ile yerde kalmış ve oyunu tamamlayamamıştı. Bunun gibi birçok hareketi olan Fellaini bu nedenle Türk futbol ailesinde her bireyin bilinçaltında bu şekilde yer almaktadır. Britanya futbolunda oyunun akıcı olması için genellikle hakemler pek kartlarına başvurmuyor peki ya Süper Lig? Yakın zamanda Tosic, Van Persie olayını ele alalım. Bilindiği gibi dünya üzerindeki en gergin derbilere örnek olarak bizim ligimizde oynanan karşılaşmalarda ekleniyor. Türkiye futbol ligleri mücadeleye dayalı ve sert karşılaşmalara sahne oluyor. 

Şimdi sorulması gereken soru şu; Arı gibi çalışan ve topu kaptığında takımını 2.5 saniye için de atağa kaldırabilen N'Diaye mi Galatasaray'a gelmeli? Yoksa futbol arenasında adı '' Kasap '' olarak anılan Fellaini'mi? Gelirse Mehmet Topal ya da Oğuzhan'a rakip olurmu bilinmez ama dünyaca ünlü kasabımız Nusret büyük bir rakip kazanabilir.

 Şimdi bir beyin fırtınası yapalım, Kadıköy'de derbi oynanıyor ya da Ali Sami Yen'de, Fellaini ikili mücadele de atmosferinde etkisi ile çok sert bir müdahale yaptı ve henüz ilk yarı kırmızı kart gördü. Bunun faturası ne olur? Felipe Melo agresif bir futbolcuydu, hırçın ve savaşçıydı. Tribünleri ateşleyen hareketleri yüzünden Galatasaray taraftarının sempatisini kazanmış, rakiplerinin negatif görüşlerini almıştı. Fellaini Manchester United takımında Roy Keane'den sonra görülmüş en agresif futbolculardan biri.

PEKİ YA FELLAİNİ'NİN DİRSEK ATMA MERAKI?

 Youtube'da yer alan bu videoları incelemenizi öneriyorum. Premier Lig takip etmeyen arkadaşlar mutlaka izlemeli.

Şimdi bazılarınız şunu düşünebilir, böyle bir futbolcu Galatasaray'da olursa, rakip takımın bazı oyuncularını sindirir, oynatmaz ya da korku salar. Böyle bir dünya yok arkadaşlar.  40 – 45 bin kişi önünde bu videolarda göreceğiniz hareketi yapacak bir futbolcunun olası kırmızı kart görmesi durumunda olan Galatasaray'a ve yine sarı kırmızılı takıma gönül vermiş insanlara olur. Ve birde olaya şu yönden bakalım. Bu adam Premier Lig gibi bir vitrinden geliyor. Düşünün, ya burada dünyaları ben yarattım moduna girerse? 5 yıllık sözleşme olacağı söyleniyor Fellaini ile 5 yıllık sözleşme yaptığınızda olası gönderme durumunda olası bir Beşiktaş, Ferrari olayı yaşanabilir.

Bu arada videolardan önce kısa bir görüş belirteyim. Fellaini bu sert ve kasti hareketlerini bir derbide yapar ve oyundan atılmaz ise o maçın tamamlanması bile mümkün olabilir. Cenk Ergün '' GİDİP GELEN FUTBOLCU '' arayışları olduğunu kamuoyuna belirtti. Benim analizime göre Fellaini gidip gelen değil, daha çok güdümlü Tomahawk füzesi gibi kalıyor.

Ayrıca Fellaini'nin atmış olduğu dirsek ve sert müdahalelerden oluşan bir fotoğraf galerisi bile oluşturdum ben daha ne yapabilirim?

Fellaini'nin dirsek ve sert müdahale mağdurlarını görmek için tıklayın

İşte Fellaini'nin karanlık yüzü;

Saygılarımla 

Özel Haber

Habermark

Emre Ata