• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

İngiliz bilim adamlarından Türkiye’ye doğal afet uyarısı!

İngiliz bilim adamlarından Türkiye’ye doğal afet uyarısı!

İngiliz bilim adamlarından Türkiye’ye doğal afet uyarısı!

ABD’nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı Türkiye'yi de kapsayan önemli açıklamalar yaptı, dünyanın farklı noktalarında El Nino görülebileceğini vurgusu yapıldı, İngiliz bilim adamları ise Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok Akdeniz ülkesinde sel ve doğal afet gerçekleşebileceği uyarısı gerçekleştirildi. Türkiye'de 2015 kış nasıl olacak? Türkiye için soğuk hava uyarısı.

ABD’nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı, bu kışın dünyanın farklı noktalarında küresel bir okyanus-atmosfer olayı olan El Nino görülebileceği uyarısında bulundu. El Nino’nun bu kış daha şiddetli bir şekilde hissedeceği kaydedilirken, dünyanın farklı bölgelerinde sağanak yağış, kar ve sel beklendiği aktarıldı. El Nino yüzünden Akdeniz iklimine benzer bir iklime sahip Kaliforniya dahil ABD’nin birçok bölgesinin yağmur ve kar yağışı görülebileceği belirtildi. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı uzmanları, dünyanın farklı bölgelerinde El Nino’nun görülebileceğini kaydederek, ABD’nin güneyinde daha serin ve daha ıslak bir mevsim beklediklerini bildirdi. Kaliforniya da ise su depolarının dolacağını tahmin ettiklerini belirten uzmanlar sadece Ohio Nehri ve Alaska’nın kurak geçebileceğini vurgulayarak, yağışların özellikle Ocak ve Şubat ayında meydana gelebileceğini belirtti.

Bir başka hava analiz şirketi Weeatherbell Analytics ise, New Mexico eyaletinden Carolinas geneline kadar bir şerit halinde ve Connecticut eyaletine kadar olan bölgede yüzde 50 oranında daha fazla kar yağışı görülebileceği kaydetti. İngiliz bilim adamları ise, ABD ve Avrupa’da şiddetli soğukların etkisini arttıracağını açıklayarak, Türkiye’nin de yer aldığı bir çok Akdeniz ülkesinde sağanak yağış, sel gibi doğa olaylarının çok daha sık görülebileceği uyarısını gerçekleştirdi.

Habermark Son Dakika