• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Başbakan: Emeklilere 250 tl taksitli ev Esnafa 30 bin tl kredi

Başbakan: Emeklilere 250 tl taksitli ev Esnafa 30 bin tl kredi

Başbakan: Emeklilere 250 tl taksitli ev Esnafa 30 bin tl kredi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOKİ eliyle emeklilere uygun koşullarla konut sağlanacağını belirterek, “TOKİ Başkanımıza gerekli talimatları verdik. Bu çerçevede emeklilerimize 240 lira taksitle konut edinme imkanı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Toki başvuru, Toki ev fiyatları, Emekli'ye toki'den ev. Toki başvuru süreci. Esnaf'a 30 tk faizsiz kredi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TES-İŞ Genel Merkezi toplantı salonunda düzenlenen Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu’na katıldı. Davutoğlu, emeklilerin bir toplumun ve insanlığın refah ve huzur göstergesinin en önemli öncüleri olduğunu belirterek, “Her şeyden önce insan onurunun temsilcileridir. Emeğe saygı insan onuruna saygıdır. Emeklileri ihlal eden bir toplumun insan onuruna saygı gösterdiğini iddia etmek doğru değildir. İnsan için alın terinden ve kendi emeğinden daha hayırlısı yoktur demiştir Hz. Peygamber. Emeğiyle helal rızkıyla hayatını idame ettirmiş ve onurla bu hayatı sürdürmüş emeklinin hayatının son aşamasında ulaşacağı düzey, aslında hepimiz için insan orununa bir saygının bir yansımasıdır. Türkiye içinde emeklilerimiz toplumun refahının en önemli göstergesidir.

Eğer bir toplumun refahını, gelir adaletini görmek istiyorsanız iki kesime bakacaksınız. Birisi daha üretim aşamasına gelmemiş, çocukların ve gençlerin geleceğe nasıl hazırlandığı, diğeri de onurla topluma en iyi hizmeti yapmış olmanın vakarıyla emeklilik aşamasına gelmiş emeklilere gösterilen saygı. Emeklilere saygı göstermeyen topluma ve kendisine saygı göstermemiş olur. Nereye gidersek gidelim emeklilere hürmeti hayatımızın en önemli ahlaki prensibi olarak görmüşüzdür. 17 yıl sonra Başbakan olarak emeklilerimizin arasında bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Emeklilerimizin başı dik, vakur değil namerde merde dahi muhtaç olmadan yaşaması bizim en önemli ilkemizdir. Bu benim dedem Rahmetliden çok sık duyduğum bir sözdü. Durur durur, ’Ya Rab bana öyle feyzi kanaat ver ki değil namerde merde dahi eyleme muhtaç. Allah sizi değil namerde merde dahi muhtaç eylemesin” dedi.

“ALLAH, O KUYRUKLARI GÖSTERMESİN BİZE”

“2002 öncesine bakın. Emeklilerimiz hastane kuyruklarında, maaş alabilmek için sabah namazından sonra kuyruklara girerler. Allah, o kuyrukları göstermesin bize” diyen Davutoğlu, “O kuyruklarda son nefesini veren emeklilerimiz, o kuyruklarda itişmeler kakışmalar, emekliler arasında değil ama düzene koymak için neler yaşandığını biliriz. Daha da vahimi, ekonomik kriz esnasında 2001’de devlet emekli maaşını ödeyebilecek mi diye ne sıkıntılar yaşandığını biliriz. Gençlerimizin gelecekle ilgili ümitlerini kaybedip bir an önce yurt dışına kapak atmaya çalıştığı bir Türkiye’ydik. Bu yüzden de namerde muhtaç olmuştuk çünkü kendi memurlarımıza maaş vermekte sıkıntılar yaşıyorduk. 2002’den beri bizi motive eden, gece gündüz aşkla çalışmamıza zemin olan hedef bir daha bu ülkeyi kimseye muhtaç etmeme hedefiydi ve bir daha muhtaç etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“7 Haziran’dan ki milletimizin takdiridir, boyun eğdik, başımızın üstüne koyduk” diyen Davutoğlu, “Ülkeyi yönetim boşluğuna düşürmemek için büyük bir çaba sarf ettik. Ne memurlarımız, işçilerimiz, çiftçilerimiz, işadamlarımız, bir an bile bu ayın sonunu nasıl getireceğiz diye düşünmediler, acaba iki ay sonra ne olur diye düşünmediler çünkü bize güveniyorlardı. Terör saldırıları başladı, her bir cepheden, PKK’sı, DEAŞ’ı, DHKP-C’si. Türkiye’yi bezdirmek için terörü azdırdılar, ona karşı da mücadeleyi onurla veriyoruz. Emeklilerimizin bu mücadelede bizim yanımızda durması çok önemli, çünkü emeklilerimiz, 11 milyonu aşkın kesimle, Türkiye’nin her yerini temsil ediyor. Türkiye’nin numunesi, hülasası, özetidir, başının tacıdır emekliler. Ayrım yapılmak istendiğinde o ayrımları reddedenlerdir. Evinde emekli olmayan neredeyse hiçbir hane yoktur” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Teröre karşı mücadeleyi sürdürürken Van’da dün gördüğüm tablo beni çok duygulandırdı. Bazı senaryolar uyduranlar, Türkiye’nin üzerinde operasyon yapma cüretine kalkışanlara ders olacak mahiyetinde ezan için konuşmama ara verdiğimde 10 binlerce Vanlı ezan bittikten sonra İstiklal Marşı’na başladılar ve bayraklarını dalgalandırdılar. Birileri albayrağımızı toplantı salonlarında dahi dalgalandırmaktan kaçınabilirler, birileri İstiklal Marşı’ndan bir şey hissetmeyebilirler, Doğulular, Güneydoğulular, Trakyalılar, Karadenizliler, Akdenizliler İstiklal Marşı okunduğu anda dalga dalga ne gerekiyorsa onu yapacak şekilde yola çıkarlar. Biz, bu birlik ve beraberliği korumakta kararlıyız.”

DİYARBAKIR’DA 4 KÜÇÜK ÇOCUĞUN BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKMESİ

Başbakan Davutoğlu, “Diyarbakır’da 4 küçük çocuğumuzun, okul bayrak direğinde, gönderde bayrak olmadığını görünce bayrağı öpüp başlarına koyarak ve birbirlerinin üstlerine çıkarak, boyları yetişmediği için o bayrağı göndere çekme sahnesi var ya, o sahne Türkiye’nin asla bölünmeyeceğini, kardeşin kardeşe kırdırılamayacağını, asla karanlık günlere götürülemeyeceğinin en güzel işareti oldu. O çocukların gözlerinden alınlarından öpüyorum. Eğer, bizim böyle çocuklarımız ve vatan için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır emeklilerimiz varsa bu ülkenin istikbali parlaktır” şeklinde konuştu.

2002’den bu yana yapılan yapısal reformlar hakkında bilgi veren Davutoğlu, bu yapısal değişimle birlikte bu paydan emeklilere en uygun şartta refah artışı sağlayacak bir aktarımda bulunduklarını hatırlattı. Yapılan teşviklere değinen Davutoğlu, 11 teşvike 53 milyar kaynak ayrıldığını ifade etti. Davutoğlu, 1 Mayıs’ın emekçilere armağan olarak tatil yapıldığını dile getirdi.

Temmuz ayında emekli maaşı bin liranın altında olan emeklilere ayda 100 TL, yılda ise bin 200 TL ek ödemeye başlandığını hatırlatan Davutoğlu, “Bin yüz liraya kadar olan emeklilerimiz için de bin yüz liraya kadar tamamladık maaşlarını. Şimdi yapacağımız şey ise, bütün emeklilerimizi daha önce ödemeye başladığımız, Temmuz’da maaşlarını alan emeklilerimiz de dahil, hepsine ayda yüz lira yılda bin 200 lira ek ödeme yapacağız. 2 bin 400 liraya kadar maaş artışı sağlanmış olacak. Bu iki şeyi aynı anda yapmış olduk. Emeklilerimizin gelir seviyesini yükselttik, hem de bir zam daha yaparak hepsini bir seviye daha yukarıya taşıyan bir uygulamada bulunduk. Gelir adaletini sağlamak için adil bir yol benimsedik. İnşallah seçim sonrasında milletimiz bize tekrar iktidar imkanı verdiğinde, ilk yapacağımız işlerden birisi bu artışı sağlayacak şekilde sözümüzü yerine getirmek” şeklinde konuştu.

EMEKLİLERE PROMOSYON ÖDEMESİ

Başbakan Davutoğlu, “Ayrıca, emeklilerimizin maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankalarla da anlaşmalar yapıyoruz. Promosyon meselesi, emeklilerimiz, yılda en az 300 lira promosyon almaya başlayacaklar. Bütün bankalarla da bu görüşmeler sürdürülecek ve hepsinden bu katkının alınabilmesi için çaba sarf edilecek.Yılda en az 300 lira kadar promosyon” dedi.

EMEKLİLERE TOKİ MÜJDESİ

Davutoğlu, TOKİ eliyle emeklilere uygun koşullarla konut sağlanacağını belirterek, “TOKİ Başkanımıza gerekli talimatları verdik. Bu çerçevede emeklilerimize 240 lira taksitle konut edinme imkanı sağlıyoruz. Kira standartlarını düşündüğünde minimum ölçüde ödemeyle, bütün emeklilerimizi onur içinde, ’Benim evim yok’ diyen emekli kalmayacak Allah’ın izniyle. Dünyada mekan, ahirette iman” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİN ELİNDE KİTAP, BİLGİSAYAR OLSUN AMA ZİHHAR, SİLAH, TAŞ, MOLOTOF KOKTEYLİ, MAYIN OLMASIN”

Van’da 5 bin 200 kişilik kapalı spor salonunun açıldığını hatırlatan Davutoğlu, “Biz, gençlerimizi o salonlarında spor yaparken görmek istiyoruz. Gençlerimizin elinde basketbol, voleybol topu, spor araçları olsun, müzik aletleri, kitap, bilgisayar olsun istiyoruz. Ama zinhar silah, taş, molotof kokteyli, mayın olmasın. Gençlerimizin hepsi o güzel salonlarında güzel bir geleceğe yürüsünler. Biz, böyle güzel bir gelecek planlaması yaparken birileri de Türkiye’yi karamsar tablolara mahkum etmek istiyorlar. Biz, bu mücadeleyi ne pahasına olursa olsun sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Esnafa 30 bin TL’ye faizsiz kredi verildiğini belirten Davutoğlu, 8 bin liraya kadar hesaplanan vergisinin de alınmayacağını söyledi. Davutoğlu, genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin TL hibe desteği verildiğini ifade etti.

Davutoğlu, “Birileri devlete katil diyor ya. Devlet anadır, devlet milletin ta kendisi olmak durumundadır. Her gencimizin annesi, babası yardım isteğinde müşfik eli olmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Emeklilerimizden ricada bulunan Davutoğlu, “Kendi çocuklarınıza gençleri hayatı öğretin. Sizlerle gençleri buluşturalım, onlara hayat dersi verelim. Onlara zor şartlarda nasıl mücadele ettiğinizi anlatın. Sizler her biriniz hayat profesörüsünüz, sizlere bizim ihtiyacımız var. Sizler kaygılıysanız bizim yüreğimize kaygı düşer” ifadelerini kullandı.

Habermark