• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Chelsea – Arsenal İngiltere Premier Ligi 6. hafta maç analizi

Chelsea – Arsenal İngiltere Premier Ligi 6. hafta maç analizi

Chelsea – Arsenal İngiltere Premier Ligi 6. hafta maç analizi. Chelsea Londra derbisinde Arsenal'i konuk edecek. Lig'e kötü başlangıç yapan Chelsea yeniden dirilip üst sıralara çıkmak istiyor. Arsenal ise rakibine göre lig'e çok iyi bir başlangıç yaptı. Chelsea Arsenal mücadelesi nefesleri kesecek. İşte takımların son durumu.

Chelsea hafta içersiinde Uefa Şampiyonlar Ligi'nde İsrail temsilcisi Maccabi tel – Aviv'i 4 – 0 yendi ve moral depoladı. Arsenal ise büyük bir şoka uğradı ve Hırvatistan yemsilcisi Dinamo Zagreb'e deplasmanda 2 – 1 yenildi. Otoriteleri şaşkına çeviren bu sonuçtan sonra Londra derbisine moralleri bozuk şekilde çıkacak takımı teknik direktör Arsene Wenger motive etmeye çalışıyor.

CHELSEA TAKIM DURUMU İNGİLTERE PREMİER LİG 6. HAFTA

Chelsea kadrosuna baktığımızda tek eksik sakat kaleci Thibaut Courtois olarak gözüküyor. Hafta içi Şampiyonlar ligi'nde Maccabi Tel- Aviv karşısında futbol şovu sergilediler. Barcelona'dan transfer edilen Pedro, Premier Lig'e uyum sorunu yaşıyor. Diego Costa ve Falcao ise gol yollarında henüz bir uyum sergileyemediler. Eden Hazard ise büyük maçların oyuncusu olduğunu geçtiğimiz sezon göstermişti.

Jose Mourinho'nun öğrencileri bu maçta klasik hücum fubolunu bir kenara bırakıp topu ayaklarında tutumayı başarabilirlerse Arsenal karşısında çok sürpriz bir skor yakalayabilirler. Chelsea Londra derbisi öncesi Jose Mourinho'nun bir spor muhabiri ile girdiği dialoğun yangıları ile uğraştı. Hafta içi ada basını ve medyasında sıkça Jose Mourinho'nun demeçleri konuşuldu. Pedro ve Hazard gününde olursa Chelsea sahadan galip ayrılabilecek güçte. Chelsea derbi öncesi eksi 5 averaj ve 4 puan ile 17. sırada yer alıyor.

ARSENAL TAKIM DURUMU İNGİLTERE PREMİER LİG 6. HAFTA

Arsenal hafta içi oynadığı müsabakada, Hırvatistan deplasmanında tam anlamıyla taraftarların şoke eden bir sonuç ile adaya döndü. Arsenal Dinamo Zagreb deplasmanından 2-1 yenik ayrıldı. Kadroya baktığımızda Welbeck, Wilshere ve Rosicky sakat oyuncualr arasında. Özellikle Welbeck'in hücum hattına katkısı tartışılmaz bir şekilde Arsene Wenger'in elini güçlendiriyordu. Wilshere'in sürati de Londra temsilcisinin en büyük güç kaynakalrından biriydi. Arsenal Chelsea karşısında Alexis Sanchez, Chamberlain, Walcott ve Giroud ile gol arayacak.

Arsenal için otoriteler bu sezon çok beklenen Şampiyonluğun gelebileceğini belirtmekte. Arsenal kırılma maçı olarak gördüğü Chelsea virajını kayıpsız geçmek ya da puan alabilmek için kontrollü bir futbol tercih edecektir. Arsenal lig tablosunda 4. sırada ve 10 puana sahip.

Chelsea – Arsenal maçında favori olarak Chelsea gösteriliyor. fakat Arsenal yenilmemek için elinden geleni yapacaktır.

Chelsea Arsenal maçı 19.9.2015 Cumartesi günü saat 14:45'te başlayacak ve Digitürk'en canlı yayınlanacak.

Habermark Spor Servisi

Özel Haber Emr Ata