• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Arjen Robben Fenerbahçe'ye gelecek mi?

Arjen Robben Fenerbahçe'ye gelecek mi?

Fenerbahçe ‘nin Arjen Robben sevdası bitmek bilmiyor. Özellikle Aziz Yıldırım ‘ın bu futbolcuyu çok beğendiği ve almak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu yakın çevresine söylediği biliniyor. Giuliano Terraneo ocak ayında bu transferi noktalamak için uğraştığı belirtiliyor. Geçtiğimiz transfer döneminde Hollandalı yıldız için girişimlerde bulunulmuş ancak Bayern Munih'ten gelen olumsuz yanıtla sonuç alınamamıştı.

Pep Guardiola ile sorunlar yaşayan ve bu sezon fazla forma şansı bulamayan Robben de Bayern Münih ten ayrılmaya niteyli olduğu iddia ediliyor.

 

Arjen Robben Kimdir?

Arjen Robben (d. 23 Ocak 1984, Groningen), Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih takımında forma giyen Hollandalı milli futbolcu. Forvet arkası ve sağ kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır. Hollanda'da iki kez yılın oyuncusu seçilen Robben, Hollanda Millî Futbol Takımı 'nın en önemli oyuncuları içinde yer almaktadır. 2014 yılında Hollanda Millî Futbol Takımı formasıyla İspanya'ya 5-1 galip gelen Arjen Robben Dünya Kupası'nda büyük işler başararak futbolcu sıralamasında 3.olmuştur.

Kulüp kariyeri

Robben futbol kariyerine doğduğu yer olan Groningen şehrinin FC Groningen kulübünde başlar. Ligde ilk maçına FC Twente maçında Leonardo dos Santos Silva 'nın yerine oyuna girerek çıkmıştır. Robben 2000-01 İlk sezonunda  18 maça çıkıp 2 gol atar ve takımında yılın futbolcusu seçilir. İkinci sezonunu daha iyi geçiren Robben 28 maça çıkıp 6 gol atar ve sezon sonunda 3.9 milyon € karşılığında PSV Eindhoven takımına transfer olur.

Robben Mateja Kezman ile iyi bir ikili olur ilk sezonunda 33 maça çıkıp 12 gol atmıştır.  Manchester United teknik direktörü Sir Alex Ferguson 'dan PSV kulübüne Robben 'i transfer etmek için 8 milyon € 'luk bir teklif gelir ancak yönetim kabul etmez. Robben 2002-03 ilk sezonunda yılın Hollanda 'lı futbolcusu ödülünü kazanır. 2003-04 Sezonunu bir önceki sezona nazaran kötü geçiren Robben, 23 maça çıkıp 5 gol atar. Sezon sonunda Chelsea FC  Robben 'i 12 milyon € karşılığında transfer eder.
 
Robben, Chelsea'de forma giydiği dönemde 2006 Premier League şampiyonluk kupasını Čech ile kaldırırken.
22 Ağustos 2007 tarihinde, İspanya 'nın Real Madrid kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzalamıştır. 2009-10 sezonu öncesinde, başkanlığa Florentino Pérez 'in seçilmesi ve Cristiano Ronaldo ile Kaká 'nın transferleri sonucunda kulüpten ayrılmaya karar vermiştir.

28 Ağustos 2009 tarihinde, yaklaşık 25 milyon € bonservis bedeliyle, Almanya'nın Bayern Münih kulübüne transfer olmuştur. Robben, yeni takımında en son Roy Makaay tarafından terletilmiş olan “10” numaralı formayı giymeye başlamıştır. 2013 yılında, takımı Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştır. 19 Mart 2014 tarihinde, Bayern Münih ile sözleşmesini 3 yıl daha uzattı. İmza sonrasında Alman futbol devi Bayern Münih ile çok başarılı bir 5 sene geçirdim ve şimdi 3 yıl daha burada olacağım. Amacım Bayern Münih ile daha fazla kupa kazanmak açıklamalarında bulundu.

   Habermark Spor Servisi

    Umut Göğüş