• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Galatasaray'ın ön eleme rakibi Östersunds takımı son haftalarda ne yaptı? İşte maç raporu

Galatasaray'ın ön eleme rakibi  Östersunds takımı son haftalarda ne yaptı? İşte maç raporu

Galatasaray'ın ön eleme rakibi  Östersunds takımı son haftalarda ne yaptı? İşte maç raporu

Galatasaray taraftarları 2. bir Tromsö faciası yaşamak istemiyor. Bunun bilincinde olan Galatasaray yönetimi Gomis, Belhanda ve Maicon transferlerini kampa yetiştirerek topu tamamen İgor Tudor'a atmış durumda. Östersunds takımı İsveç liginde, Başakşehir takımımızın 2 sezon önceki hali gibi bir grafik çiziyor. İşte Galatasaray'ın Uefa Avrupa Ligi rakibi Östersunds maç raporu ve analizi.

Östersunds takımı bu sezon ligin köklü takımlarından kök söktüren hazır bir form grafiğine sahip.  Hammarby,Kalmar,hacken ve Sundsvall'ı yenmeyi başaran İsveç temsilcisi, Göteborg, Elfsborg ve AIK gibi köklü İsveç takımları ile yenişemedi. 

Hücum hattında, Goddos, Hopcutt ve Edwards ile etkili olmayı başaran takım, dirençli ve koşan bir ekibe sahip. İsveç liginde zirveyi zorlayacak oyun stili ile mücadele eden takımda, Goddos 3 gol ve 5 asist ile takımının en kreatif oyuncusu konumunda bulunuyor. Son lig karşılaşmasında ise, Gabriel Somi 2 gol kaydederek takımına zorlu deplasmandan beraberlik getirdi.

İsveç temsilcisi Östersunds kendi liginde şu zamana kadar, 21 gol atarken, 16 kez kendi filelerinde gol gördü. 6 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Bu analizlerde dikkat çeken İran asıllı İsveç'li futbolcu Goddos, İsveç ligi haricinde kupa mücadelelerinde 7 gol atma başarısı gösterdi ve 2 kere asist yaptı. Muhtemelen kariyer maçına çıkacak 23 yaşındaki genç golcü kendisini Galatasaray'a karşı oynadığı 2 maç ile Avrupa ve Dünya piyasasında tanıtmak isteyecek.

Goddos'un bu sezonki Östersunds istatistikleri;

Önemsenmesi gereken Östersunds takımı maçlarını 8 bin kişilik bir stadyumda oynuyor. Uefa kriterleri gereği bu rakam 5 bin gibi bir rakama düşürülecek. Galatasaray'aın bu takım karşısındaki tek handikapı, Östersunds takımının haftalardır düzenli lig maçı oynuyor olması. Sezonu erken açmasına rağmen en son hazırlık maçında 90. dakikada Donk'un penaltı golü ile sahadan ayrılan Galatasaray, eski teknik direktörü Roberto Mancini'nin takımı Zenit ile 8 Temmuz'da bir hazırlık maçı oynayacak. Bu karşılaşmanın en ciddi prova olacağı belirtiliyor. Bu süreçte Galatasaray'a transfer gündeminde olan Acerbi ve Konoplyanka'nın katılabileceği görsel ve yazılı medyada sıklıkla vurgulanıyor.

Östersunds ekibinin handikapı ise, Ali Sami Yen Türk Telekom Stadyumu'nda 50.000 taraftarın önüne çıkacak olması. Muhtemelen sezon açılış maçı statüsünde olacak karşılaşmaya Galatasaray taraftarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Aslan deplasmanda nasıl bir sonuç alırsa alsın, rövanş mücadelesinde seyirci desteği ve etkileyici Ali Sami Yen atmosferi ile turu kazanacak ekip olarak gösterilmekte. 

Östersunds'un bu sezon en dikkat çeken mücadelesi Elfsborg ile oynadığı 4-4 biten maç olarak dikkat çekiyor. İşte Östersunds – Elfsborg mücadelesinde atılan goller.

Yeni transferler Gomis, Belhanda ve Maicon'un Galatasaray – Östersunds maçınca ilk 11'de olması bekleniyor.

Habermark Spor Haberleri

Özel Haber

Emre Ata