• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Şenol Güneş’ten flaş şike yorumu

Şenol Güneş’ten flaş şike yorumu

Şenol Güneş’ten flaş şike yorumu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten bomba etkisi yaratacak şike yorumu, ’futbolda şike’ iddialarına ilişkin davada beraat kararı hakkında “Ortada bir ölü var, o zaman katil de olmalı ama bunun henüz yanıtı verilmedi. Kanunen aklama olabilir ama vicdanen bunun yanıtı yok” ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek sohbet toplantısı gerçekleştirdi. A Milli Takımının İzlanda karşısında aldığı galibiyetin ardından Fransa’ya direk gidecek olmasını değerlendirerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, “Milli takımın Fransa’da olması herkes için çok iyi. Antrenöre, medyaya, futbolcuya, herkese katkı yapar. Ortada iyi bir sonuç var. Kötü başladık ama iyi bitirdik. Çok ilginç maçlar oldu ve lehimize olması gereken her sonuç oldu. Fakat bir gerçek var ki milli takımımız zaten son maçlarda çok iyiydi. Bu maçları kazanmayı hak etti. Bizim o turnuvada olmamız gerekiyordu ve sonuç böyle olduğu için mutluyuz. Böyle bir dönemde güzel bir skor oldu. Avrupa Şampiyonası’nda yeni takımlar, renkler olacak. Kalite nasıl etkilenir hep birlikte göreceğiz. Fransa’da olmamız ülkemizin tanıtımı için de önemli” şeklinde ifadeler kullandı.

“ZOR DÖNEMLERDEN GEÇİLDİ O ARA”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu arasındaki olay ile alakalı, “Milli takım turnuva sürecinde ilginç şeyler yaşadı. Gökhan – Hakan – Ömer arasında olanlarda, Gökhan hatalıdır. Zor dönemlerden geçildi o ara. Bir oyuncu bir hata yapar, bir cezası kesilir o da cezasını alır. Son 2-3 maçın kazanılması güzeldi ve geride yapılan yanlışlarda düzeltildi. Geçmiş dönemde iyi işler yapan arkadaşlar yok şuan mesela milli takımda ve bunları da yaşayarak görüyoruz. Her futbolcu veya herkes hata yapabilir ama önemli olan bunları düzeltmek. Gökhan milli takımda bir dönem kadroda yer almadı, hata yapmıştı ve cezasını çekti. Düzeldi, düzelmedi bilinmez ama kendisi hatasını düzeltmek için bir çaba harcadı ve artık görüldüğü gibi milli takımda yer alıyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ”

Selçuk’un İzlanda maçının son anlarında attığı frikik golüne de değinen deneyimli çalıştırıcı, “Örneğin 90 dakika oyun oynuyorsun ve sonunda bir duran top oluyor. Ben futbolcularıma sürekli bu örnekleri veriyorum. Selçuk’un frikiği mesela. Selçuk yıllar önce de bunları çalışırdı. Futbolda bir duran top maçın kaderini değiştirebilir. Selçuk o frikiği atmasa ne olacaktı? O yıllar önce Manisa’da Trabzonspor’da oynarken de bunları çalışıyordu. O frikik sadece Selçuk’un değil, tüm Türkiye’nin kaderini değiştirdi” diye konuştu.

“GÖKHAN İÇİN ÜZÜLDÜM”

İzlanda maçında kırmızı kart gören Gökhan Töre’nin morali hakkında sorulan bir soru üzerine deneyimli teknik adam, genç futbolcuyla konuştuğunu ifade ederek, “Gökhan için üzüldüm. Ders alacaktır. Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri. Morali bozuktu. O pozisyonda rakibe yetişmek için hamle yapmak istedi. Hoş bir görüntü değildi. Adama yetişeyim derken sert girdi. Gökhan öyle boğuşmalara da giren bir oyuncu değil ama ilginç bir maç oldu. Futbolun güzelliği de burada zaten. Gruptan çıkmamız için her şey oldu. Tek gerçek sonuçta milli takım. Milli takım son maçlarda iyi oynuyor. İyi niyetli oynuyor ve Allah’ta yardım etti” dedi.

“DEVŞİRME OYUNCUYA KARŞIYIM”

“Devşirme oyuncuya karşıyım” diyerek sözlerine devam eden Güneş, “Zamanında bende Mustafa İzzet’i almıştım ama o biraz farklıydı. Ülkesini temsil eden adam amatör olmalı. Örneğin, 50-60 milyon avroya alıp milli takım için Arjantin’e gidiyor futbolcu. Oyuncuyu kulüp parasını vererek alıyor, yetişiriyor, milli takım oynatıyor. O oyuncu kulübün futbolcusudur. Milli takımlar kulüplerin profesyonel oyuncularını alıyor. Futbolcu 15 gün 1 ay takımdan uzaklaşıyor. Örneğin 1,5 milyona alıyorsun futbolcuyu o zaman 500 binini onlar ödesin. Milli takımda oynayan futbolcuların parasal karşılığı kulüplere verilebilir” açıklamasını yaptı.

“HAMZA HOCA VE PEREIRA’DA SORUMLU”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Fatih hoca ile hem oyunculuk dönemimde hem teknik direktörlük dönemimizde aşağı yukarı aynı düşünce tarzındaydık. Burada önemli olan bir olay var. Hep Fatih Terim eleştirildi ama oyuncuları milli takıma hazırlamada diğer teknik direktörler sorumlu. Ben sorumluyum, Hamza hoca ve Pereira’da sorumlu. Her şeyden sadece milli takım hocası sorumlu tutulmaz. Başarısız olunduğunda milli takım hocasında olduğu gibi takım hocaları da başarısız olur. Ben de milli takımda çalışırken bana da bu tip eleştiriler oldu. Fatih’e de yapılıyor ama yapılmamalı” açıklamasını yaptı.

“TAKIMLA İLGİLİ SIKINTIMIZ YOK”

Takımın son durumu ile ilgili de bilgiler veren deneyimli antrenör, “Takımla ilgili sıkıntımız yok ve oyuncularımız döndü. Dün maçta oynayanlar rejenerasyon çalıştı ve ilk defa bugün birlikte olduk milli takımdan gelen oyuncularla. Yarından itibaren ortak çalışmaya başlayacağız. Hem Pazar, hem Perşembe oynayacağımız maçlar önemli. Dört lig maçı var ve ardından 2 UEFA maçımız var. 20-21 günlük zamanımızda kritik 6 maç oynayacağız. Düşündüğümüz gibi olursa çok büyük bir ivme yakalar ve avantajlı duruma geçeriz. Dolayısıyla 3,5 günde bir maç oynamış olacağız. Bu hafta Rize’yle mücadele edeceğiz ve onlar oyunun 2 yönünü oynayan bir takım. Rize zor bir rakip. 3 puanda alırsak Moskova öncesi moral olur” ifadelerini kullandı.

“BAŞAKŞEHİR’İ İSTİYORUZ”

Stat hakkında bir soru sorulması üzerine Şenol Güneş, “Olimpiyat Stadı’na alışılmasından yanayım. Mazeretlere sığınmayı kırdığımızı düşünüyorum. Avrupa Ligi maçlarını orada istemiştim ama buna rağmen Başakşehir Stadı’nı da ligde istiyoruz. Bende deneyeceğim. Yöneticilerimizde Başakşehir’i istiyor ve Olimpiyat daha rüzgarlı olduğu için burayı istiyoruz” şeklinde yanıtladı.

2 TRANSFER BİRDEN

Transfer olup olmayacağı hakkında da önemli mesajlar veren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Tolga ve Günay ikisi de iyi çalışıyor. Olumsuzlukları şu anda yok. Bir kaleci bakmamız lazım. Onlara güvenmediğimizden değil. Kaleci bakıyoruz. Tolga’dan vazgeçtik değil ama Cenk’in gitmesiyle bir kaleci boşluğumuz var. Diğeri ise orta saha belki Tolgay olmazsa bir oyuncu istiyorum. Necip’te orada beklediğimden daha iyi gidiyor. Hücuma dönük iyi oyuncular var elimde. Devreye kadar eldeki oyunculara bakacağız. O zaman karar vereceğiz. İki genç stopere bakıyoruz. Yabancı olacak bu isimler. Takımlarında direk oynamıyorlar ama almayı düşünüyoruz. Benim beklediğim oyuncu birbirine yakın özellikleri olan oyuncular. Stopere bir oyuncu baktığımız gerçek ve eldekilerden daha iyi olursa çok iyi olur. Hücuma dönük oyuncu arayışımız yok. Transferde önceliğimiz geriyle alakalı” şeklünde açıklama yaptı ve devam etti

“BILIC VE SAMET HOCANIN DA ÇOK KATKI YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“Beşiktaş’a son anda geldik” diyen Güneş, “Sezon başı geldim ve Beşiktaş’ın kulüp yapısı, camiasının yapısı ile kendimi bağdaştırdım. Mütevazi olmak, işini yapmak benim de hayat tarzlarımdan biri. Bilic ve Samet hocanın da çok katkı yaptığını düşünüyorum. Bu katkı böyle geliyor ve bizde bir şeyler yapıyoruz. Demek ki yönetimde doğru işler yapıyor ki burası da doğru işliyor” ifadelerini kullandı.

“ORTADA BİR ÖLÜ VAR VE KATİL DE OLMALI”

Şike sürecinde beraat kararının çıkmasıyla alakalı görüşlerinin sorulduğu Güneş, “O döneme hiç girmek istemiyorum. Hukuken kararlar değişiyorsa burada hukuk yoktur. Şu an hangi kararın doğru olduğu belli değil. Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok. Eğer orada bir suç varsa bu yargılanma sportif mahkemede yapılmalı. Normal hukuki mahkemenin yapılmasını doğru bulmuyorum. Ortada bir ölü var, o zaman katil de olmalı ama bunun henüz yanıtı verilmedi. Hukuki yargılama bitti, kanunen aklama olabilir ama vicdanen bunun yanıtı yok. Ben aslında yargılamanın sportif olması taraftarıydım. Hukuki yargılama olmamalıydı” yanıtını verdi.

“BURSASPOR’DAN SERDAR AZİZ’İ ALABİLİRDİM”

’Geçtiğimiz sezon çalıştırdığınız Bursaspor’dan kimi alırdınız?’ şeklinde gelen bir soru üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Beşiktaş ile önceden anlaşsaydım, Serdar Aziz’i de alabilirdim. Onu zaten Beşiktaş’a geldikten sonra da istedik. Belluschi’de olabilirdi, sözleşmesi biten Şener’i de isterdim” şeklinde konuştu ve açıklamalrına son noktayı koydu.

Habermark Spor Servisi